ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Πυροσβεστική: Σε εξέλιξη τα μέτωπα στα Γεράνεια Όρη και ΚαλλιτεχνούποληΣε εξέλιξη τα ανοιχτά μέτωπα στα Γεράνεια Όρη και Καλλιτεχνούπολη σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση της Πυροσβεστικής


Αυτή τη στιγμή η εικόνα που παρουσιάζουν τα σημαντικότερα μέτωπα στα οποία επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις διαμορφώνεται ως εξής:


Στην περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Ορη η πυρκαγιά εξελίσσεται στον ορεινό όγκο και στην κατάσβεσή της επιχειρούν 228 πυροσβέστες με 114 οχήματα και 56 άτομα πεζοπόρο, 13 οχήματα ΟΤΑ, 10 βυτιοφόρα οχήματα και 5 μηχανήματα έργου. Από αέρος επιχειρούν 6 Ε/Π και 4 Α/Φ.

Στην περιοχή Καλλιτεχνούπολη του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου Αττικής λαμβάνουν μέρος 196 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 90 άτομα πεζοπόρο, 12 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα με 25 εθελοντές και 1 Ε/Π.

Οι πυρκαγιές που βρίσκονται σε ύφεση

Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές:

Στο Ζεμενό Κιάτου Κορινθίας.


Στο Μετόχι Βρυσσών, στα Χανιά Κρήτης.Στο Κακόπετρο Πλατανιά ΧανίωνΠυροσβέστες από την Κύπρο και αεροσκάφη από Ιταλία και Ρουμανία


Στις πυρκαγιές της Αττικής συνδράμουν 64 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Κύπρο καθώς και 2 A/Φ από την Ιταλία, ενώ αναμένεται βοήθεια και από τη Ρουμανία. Οι δυνάμεις αυτές έχουν κινητοποιηθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: