ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

ΣΟΚ! Οι Ρώσοι έσβησαν το σήμα GPS για να αποφύγουν επίθεση με Tomahawk – Τι λένε Κύπρος-Τουρκία


Εσβησαν τα φώτα -κυριολεκτικά- στους Αμερικανούς οι Ρώσοι σε μια ύστατη προσπάθεια ανακοπής επιθέσεων με πυραύλους κρουζ Tomahawk κάτι που δείχνει όμως πόσο κοντά είμαστε σε ένα…μπαμ. Χτες οι Ρώσοι διέρρευσαν φωτογραφία από το πανίσχυρο σύστημα ECM/ESM Richag-AV στην Συρία, σήμερα τόσο οι Αρχές Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου, όσο και της Τουρκίας έχουν εκδώσει έκτακτες ειδοποιήσεις για την αεροναυτιλία – Notam.

Ένα σοβαρό πρόβλημα στην αεροπορία όλης της ανατολικής Μεσογείου αντιμετωπίζουν αεροπλάνα, των οποίων «συγχύζονται» τα ηλεκτρονικά συστήματα εντοπισμού θέσης, τα γνωστά μας GPS.

Οι Ρώσοι έχουν απλώσει ασπίδα ηλεκτρονικού πολέμου χρησιμοποιώντας τελευταίας γενιάς συστήματα διακόπτωντας το σήμα GPS των πυραύλων κρουζ Tomahawk. Χωρίς GPS οι Tomahawk θα χτυπάνε στο… γάμο του Καραγκιόζη.

Για πρώτη φορά χτες το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ στο άρθρο 600 πυραύλους Tomahawk ετοιμάζουν οι ΗΠΑ για ισοπέδωση των υποδομών της Συρίας – Θα εμπλακεί στρατιωτικά η Μόσχα; δημοσίευσε φωτογραφία από το πανίσχυρο σύστημα παρεμβολών Richag-AV το οποίο φέρεται επί ελικοπτέρου Mi-8MTPR-1.

Αμέσως μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 από την Τουρκία η Ρωσία έστειλε στην Συρία δύο αεροσκάφη Il-20 εφοδιασμένα με το σύστημα Krasukha 4 και το Borisoglebsk 2 και σταθμούς εδάφους με το σύστημα παρεμβολών Richag AV.

Αργότερα έστειλε αναβαθμισμένο το σύστημα παρεμβολών Richag-AV  επί ελικοπτέρου Mi-8MTPR-1.

Τα συστήματα αυτά φαίνεται πως χρησιμοποιήθηκαν και κατά την πρώτη αμερικανική επίθεση για να αναχαιτίσουν παρεμβάλλοντας τους αμερικανούς Tomahawk που κτύπησαν τη συριακή αεροπορική βάση.

Είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που χρησιμοποιείται ο ηλεκτρονικός πόλεμος σε αποστολές «απαγόρευσης» στην Συρία γύρω από τις αεροπορικές βάσεις, τη ναυτική βάση στην Ταρτούς και τις περιοχές που εμπλέκονται οι χερσαίες ρωσικές δυνάμεις
Το σύστημα ECM/ESM Richag-AV της Ρωσίας είναι ο «πρωταγωνιστής» και το νεότερο μέλος της οικογένειας ρωσικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου που κυριαρχούν στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα στις περιοχές που εκπέμπει. 

Η ανάπτυξη στη Συρία των αντιαεροπορικών βλημάτων «εφιάλτης» για τους πιλότους του ΝΑΤΟ S-400, επισκιάζεται από την ανάπτυξη του μυστηριώδους συγκροτήματος ηλεκτρονικού πολέμου που αποτελεί μια μεγαλυτέρων δυνατοτήτων έκδοση του συστήματος Richag-AV.

Και έχει μία μοναδικότητα:

Εχει εφαρμογή στο τακτικό πεδίο μαχών. Μπορεί να «νεκρώσει» επικοινωνιακά μία έκταση 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων και να «τυφλώσει» οποιοδήποτε ραντάρ εκπέμεπι στην περιοχή πλην των φίλιων.

Δυνατότητες που έχουν δημιουργήσει έντονη ανησυχία στη Δύση καθιστώντας την περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου μετά το Καλίνινγκραντ και τη Μαύρη Θάλασσα περιοχή απαγόρευσης για τα θαλάσσια κ