ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Η κρίση στην Ιταλία έριξε τα Χρηματιστήρια


Με απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία «λύγισαν» τελικά μπροστά στις πιέσεις από την πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στην Ιταλία, όπου οι ευρωσκεπτικιστές απέτυχαν να σχηματίσουν κυβέρνηση, μετά το βέτο που άσκησε ο Πρόεδρος Ματταρέλλα.

Οι αγορές, ενώ νωρίτερα εμφάνισαν κέρδη, χάρη στην ανακούφιση των επενδυτών, αφού η προοπτική σχηματισμού μιας ευρωσκεπτικιστικής κυβέρνησης είχε προκαλέσει νευρικότητα στις αγορές εδώ και περίπου 10 μέρες.

Ωστόσο, οι ευρωαγορές υπέκυψαν στις πιέσεις καθώς οι επενδυτές έστρεψαν στο βλέμμα τους στις επικείμενες πρόωρες κάλπες. Σημειώνεται ότι ο  ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματταρέλλα ανέθεσε σήμερα στον Κάρλο Κοτταρέλλι, πρώην στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, να σχηματίσει κυβέρνηση τεχνοκρατών.

Το Χρηματιστήριο του Μιλάνου έκλεισε με πτώση 2,08%, στις 21.933 μονάδες, την ώρα που η Ιταλία έχει βυθισθεί σε πολιτικό χάος.

Το spread αυξήθηκε κατά 29 μονάδες σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής και έφθασε τις 235 μονάδες. Σε διάστημα δύο εβδομάδων έχει σημειώσει άνοδο εκατό περίπου μονάδων.

Στο ταμπλό, ο γερμανικός DAX έχασε 0,57%, ο γαλλικός CAC κατέγραψε πτώση 0,61%. Στην περιφέρεια ο ισπανικός IBEX και ο ισπανικός PSI 20 έχασαν 0,66% και 1,74% αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι χτες, ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματταρέλλα αρνήθηκε να διορίσει τον ευρωσκεπτικιστή Πάολο Σαβόνα επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών, μολονότι αυτός προτάθηκε από τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και υποστηριζόταν από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Κλειστή η Wall Street

Στις ΗΠΑ αλλά και στη Βρετανία, οι αγορές σήμερα παρέμειναν κλειστές λόγω του εορτασμού της Memorial Day.


Δεν υπάρχουν σχόλια: