ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Εφοδος πολιτών που υπερασπίζονται την Μακεδονία κατά της Βουλής που ψήφιζε την εκχώρησή της στα Σκόπια!


Εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται αυτή την στιγμή έξω από τη Βουλή  στο περιθώριο της εκδήλωσης για την υπεράσπιση της Μακεδονίας την ώρα που εντός της Βουλής ψήφιζε υπέρ και «εξουσιοδοτούσε» τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα να υπογράψει αύριο στις Πρέσπες την αναγνώρισης «μακεδονικής» γλώσσας, «μακεδονικής» υπηκοότητας και την απονομή τίτλου «Μακεδόνων» στους Σκοπιανούς.
Τα επεισόδια εστιάζονται μπροστά από τα σκαλιά που οδηγούν στο προαύλιο της Βουλής, όπου ομάδες ατόμων πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που τους απωθούν.
Ομάδα 30 διαδηλωτών επιτέθηκε στα οχήματα οχήματα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που αποχωρούσαν από την κεντρική πύλη επί της Βασιλίσσης Σοφίας. Αποκαλώντας τους «προδότες», φώναζαν συνθήματα και χτυπούσαν τα οχήματά τους την ώρα που έφευγαν.
Νωρίτερα, μέρος αυτών των διαδηλωτών επιχείρησε να εισβάλει στη Βουλή από την κεντρική είσοδο στη Βασιλίσσης Σοφίας.  
Τους περισσότερους τους σταμάτησαν οι αστυνομικοί στο φυλάκιο εισόδου, αλλά μερικοί έφθασαν μέχρι το προαύλιο στο πίσω μέρος της Βουλής, από την είσοδο των υπουργών.
Φώναξε «Πουλήσατε τη Μακεδονία» και οι αστυνομικοί τον... συνέλαβαν! 
Για προληπτικούς λόγους η φρουρά της Βουλής έκλεισε τις πύλες του κεντρικού κτιρίου
Νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια μετά τις 7 το απόγευμα έξω από τη Βουλή, όταν μάδα διαδηλωτών προσπάθησε να προσεγγίσει, από τη δεξιά πλευρά εισόδου, το κτήριο του Κοινοβουλίου, με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους απωθούν με τη ρίψη δακρυγόνων. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ελαφρώς ένας διαδηλωτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: