ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Παραδοχή Ρουβίκωνα ότι δεν υπάρχει καταστολή


Ο Ρουβίκωνας το πρωί της Δευτέρας προσπάθησε να εισβάλει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε ένδειξη στήριξης στον εκτελεστή της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αναρχικοί δεν τα κατάφεραν, ενώ υπήρξαν και 19 προσαγωγές. Πέραν του πρωτοφανούς της υπόθεσης, ακόμα περισσότερη έκπληξη προκαλεί η αποκάλυψη-παραδοχή που κάνει ο Ρουβίκωνας σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στο εν λόγω κείμενο, πέραν της στήριξης που δηλώνει στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο Ρουβίκωνας παραδέχεται πως δεν αντιμετωπίζει ισχυρή καταστολή από την Πολιτεία. «Η αλήθεια είναι ότι η καταστολή που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ μικρότερη από αυτή επαναστατικών κινημάτων στην Ελλάδα ή αλλού σήμερα ή σε προηγούμενες δεκαετίες», αναφέρει ο Ρουβίκωνας στο κείμενό τους.

Παράλληλα ο Ρουβίκωνας σημειώνει: «Μια πιθανή αιτία για αυτό είναι ότι οι παρεμβάσεις ή επιθέσεις δεκάδων ατόμων με πολιτικό λόγο ή σφυριά σε τζαμαρίες και χρώματα σε τοίχους, διαφέρουν κάπως από ένοπλες εξεγέρσεις χιλιάδων εργατών, από αιματηρά αντίποινα στη συστημική βία, από επαναστατικούς στρατούς».


Δεν υπάρχουν σχόλια: