ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Γεωργία Μπιτάκου: “Η συμφωνία με τα Σκόπια αποτελεί εθνικό έγκλημα”


“Εθνικό έγκλημα” χαρακτηρίζει την συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ η Γεωργία Μπιτάκου, μέλος της οργανωτικής επιτροπής των συλλαλητηρίων για το Μακεδονικό.

Η κα. Μπιτάκου, δημοσιογράφος στο επάγγελμα, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής, έδωσε συνέντευξη στο europost.gr, στην οποία – μεταξύ των άλλων – υπογραμμίζει ότι “μόνο η υπογραφή του λαού και όχι της κυβέρνησης, θα μετρήσει!”.

europost.gr: “Πιστεύετε ότι μπορείτε να εμποδίσετε την υπογραφή της συμφωνίας;”

Γ. Μπιτάκου: “Εδώ που έφτασαν τα πράγματα μόνο ο λαός μας μπορεί να ανατρέψει την κατάπτυστη αυτή συμφωνία, κάνοντας χρήση των δημοκρατικών μέσων και δυνατοτήτων, που προσφέρει το Σύνταγμά μας. Αντίσταση!…”

europost.gr: “Κατά την γνώμη σας, γιατί η συμφωνία είναι εθνικά επιζήμια για την Ελλάδα;”

Γ. Μπιτάκου: “Η συμφωνία αυτή αποτελεί εθνικό έγκλημα. Νομιμοποιεί και δικαιώνει τις αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπίων σε βάρος της Ελλάδος. Και αποδέχεται κατά τρόπο ταπεινωτικό για τον Ελληνικό λαό την τραγική παραχάραξη της παγκόσμιας ιστορίας, που έγινε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αναγνωρίζει έτσι την πλαστή “Μακεδονική ταυτότητα” και την κατασκευασμένη “Μακεδονική γλώσσα”, υπονομεύοντας την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος, όπως έχουν επισημάνει έγκυροι και σοβαροί επιστήμονες. Ζημιώνεται η Ελλάδα, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των Γερμανών και των Αμερικανών στα Βαλκάνια.”

europost.gr: “Πιστεύετε ότι θα περάσει η συμφωνία από το Ελληνικό Κοινοβούλιο;”

Γ. Μπιτάκου: “Θα ήθελα να μην φτάσει ποτέ! Μακάρι να παραιτείτο αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπερασπιζόμενος το Εθνικό Συμφέρον. Δυστυχώς συνεχάρη τον κ. Τσίπρα, άρα αποκλείουμε το ενδεχόμενο αυτό.

Σε ό,τι αφορά την ΝΔ, ορθώς ο Μητσοτάκης κρίνει ως εθνικά επιζήμια την συμφωνία. Περιμένουμε, όμως, τώρα να καλέσει τον λαό να βγει στους δρόμους, τιμώντας έτσι την πατριωτική παράδοση της παράταξής του και να ρίξει την κυβέρνηση με πρόταση μομφής.

Αυτά έπρεπε να πράξει και το φερόμενο ως “πατριωτικό κόμμα” των ΑΝΕΛ, το οποίο, ενώ απορρίπτει την συμφωνία, στηρίζει το χέρι του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Κοτζιά για να υπογράψουν την συμφωνία αυτή. Και το χειρότερο, οι ΑΝΕΛ μας λένε ότι πρέπει να μείνει η κυβέρνηση για να βγάλει την χώρα από τα μνημόνια, την στιγμή που ψηφίζουν στην Βουλή το 4ο μνημόνιο, την ταφόπλακα των κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων των Ελλήνων! Δηλαδή και εκχωρούν την Μακεδονία ως ταυτότητα και γλωσσική παράδοση και ψηφίζουν για να συνεχιστεί η κατοχή της χώρας και η γενοκτονία του Ελληνικού λαού!

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο Κίνημα Αλλαγής, ελπίζω να μην συρθεί από τον Σταύρο Θεοδωράκη στο να ψηφίσει την συμφωνία, προσβάλλοντας την μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου, που είχε συγκινήσει το πανελλήνιο με την φράση “το όνομά μας είναι η ψυχή μας”…

Για την ψυχή μας, λοιπόν, θα παλέψουμε μέχρι το τέλος.

Γιατί, μόνον η υπογραφή του Ελληνικού λαού θα μετρήσει και όχι η υπογραφή της κυβέρνησης…!”


Δεν υπάρχουν σχόλια: