ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Πολιτική θύελλα για το Σκοπιανό - ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας δεν νομιμοποιείται να υπογράψει τη συμφωνία - Μαξίμου: Να καταθέσετε πρόταση μομφής


«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία μετά την ανακοίνωση επίτευξης συμφωνίας για το Σκοπιανό. Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει τη νομιμοποίηση για να υπογράψει τη συμφωνία, με το Μέγαρο Μαξίμου να πετά το «γάντι» στην Πειραιώς καλώντας την να προχωρήσει στην κατάθεση πρότασης δυσπιστίας.

Την Παρασκευή στη Βουλή, όπως όλα δείχνουν, κατά τη διάρκεια της συζήτησης - ενημέρωσης για το Σκοπιανό, η ΝΔ θα ζητήσει να πραγματοποιηθεί ψηφοφορία πριν υπογράψει η κυβέρνηση τη συμφωνία, ώστε να διαπιστωθεί εάν έχει την εξουσιοδότηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, αν η κυβέρνηση δεν αποδεχθεί την ψηφοφορία τότε η Πειραιώς θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα για να μπλοκάρει την συμφωνία. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του real.gr πάνω στο «τραπέζι» είναι και η πρόταση μομφής κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Το χρονικό της κόντρας

Το πρωί της Τετάρτης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου του ζήτησε να παρέμβει ώστε να έρθει στη Βουλή η συμφωνία για το Σκοπιανό, πριν υπογραφεί από την ελληνική κυβέρνηση.

"Ζητώ την παρέμβασή σας, όπως θα το πράξω και εγώ", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. "Θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου και θα εξαντλήσω όλα τα μέσα που έχω στη διάθεσή μου ώστε να έρθει το θέμα στη Βουλή" συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για την ενημέρωση, σημείωσε ότι το Σύνταγμα καθορίζει σαφώς τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, τις αρμοδιότητες της Βουλής στα θέματα αυτά και κατέληξε: «Να είστε βέβαιος ότι με πλήρη σεβασμό του Συντάγματος θα πράξω αυτό το οποίο μου αναλογεί, αλλά με πλήρη τήρηση του Συντάγματος».


Δεν υπάρχουν σχόλια: