ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Η άγνωστη κρίση Προέδρου της Δημοκρατίας – κυβέρνησης για το Σκοπιανό


Kαθοριστικός ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου στο να εξασφαλιστεί στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ το erga omnes κια αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων.

Επιμονή που προκάλεσε μια άγνωστη, σοβαρή, κρίση στις σχέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Κυβέρνηση.

Η κρίση στις σχέσεις Παυλόπουλου – κυβέρνησης περιλαμβάνει μάλιστα και μετωπική ρήξη με κορυφαίο υπουργό, ο οποίος ήταν αντίθετος στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας για αλλαγή του συντάγματος των Σκοπίων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Εστία” κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου ήρθε σε ρήξη με κορυφαίο υπουργό λόγω της θέσης για αλλαγή του συντάγματος των γειτόνων ώστε να να διασφαλιστεί το erga omnes.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο συγκεκριμένος υπουργός, ο οποίος σημειώνεται ότι δεν εδρεύει στο Μαξίμου, εμφανιζόταν απρόθυμος στο ζήτημα της αναθεώρησης, ενώ δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για τη στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας έστειλε οργισμένα μηνύματα στον κ. Παυλόπουλο γραμμένα μάλιστα στον ενικό, γεγονός που είναι τουλάχιστον προσβλητικό στο πρόσωπο του Προέδρου.

Μάλιστα ο υπουργός έλεγε προς τον Πρόεδρο “γιατί η ΝΔ δεν έθεσε στο παρελθόν ζήτημα αναθεωρήσεως” φτάνοντας στο σημείο να αναρωτηθεί “μήπως (ο Πρόεδρος) θέλει να αναλάβει τη διαπραγμάτευση ο ίδιος αντί της κυβέρνησης”.

Η σοβαρή αυτή κρίση έμεινε κρυφή για λόγους εθνικούς, όμως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φρόντισε να γνωστοποιήσει τη θέση του νωρίς, από τον Φεβρουάριο σε ομιλία του στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Εστία” σοβαρή ρήξη, η οποία έφτασε στα όρια του βέτο απ’ την πλευρά του Προέδρου, υπήρξε και για την πρόταση που περιελάμβανε ονομασία “Μακεδονία του Ίλιντεν”.


Δεν υπάρχουν σχόλια: