ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (Ρ.Δούρου) πρότεινε να πάνε τους πυρόπληκτους εκδρομή... στην Επίδαυρο!Στελέχη της κυβέρνησης κατηγορούν τους πυρόπληκτους λίγες ώρες αφότου έχασαν συγγενείς φίλους και τις περιουσίες τους, ότι οι ίδιοι έφταιγαν που κάηκαν επειδή κάποια σπίτια στο Μάτι χτίστηκαν αυθαίρετα.

Τώρα ήρθε η σειρά ενός περιφερειακού συμβούλου με το συνδυασμό της Ρένας Δούρου να συνεχίσει το ρεσιτάλ κυνικότητας κι αναισθησίας προτείνοντας να πάνε του πυρόπληκτους εκδρομή στην Επίδαυρο για να «απαλυνθεί» ο πόνος τους!

Την ώρα του θρήνου για τις τραγικές απώλειες ανθρώπινων ζωών στις πυρκαγιές κι ενώ κορυφώνεται η αγωνία για τους αγνοούμενους, ένας περιφερειακός σύμβουλος θεωρεί ότι μία θεατρική παράσταση μπορεί να απαλύνει τον αβάσταχτο πόνο των πυρόπληκτων.

Κι όμως, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με αρμοδιότητες ανάπτυξης και προώθησης πολιτιστικών δομών, έκανε αυτή την πρόταση. Να προσφέρει η Περιφέρεια Αττικής δωρεάν εισιτήρια και μεταφορά όσων πυρόπληκτων θα ήθελαν να παρακολουθήσουν την παράσταση «Οιδίπους επί Κολωνώ» στην Επίδαυρο, στις 17 και 18 Αυγούστου.

Το επιχείρημά του; «Προφητικό και διαχρονικό, το κύκνειο άσμα του Σοφοκλή όπου ο βασιλιάς Οιδίποδας, τυφλός και ανήμπορος, αποζητά τη λύτρωση, αλλά και απαντήσεις για την τραγική του μοίρα», αναφέρει στην πρότασή του.

Μάλιστα, προτείνει «να παρακολουθήσουν την ίδια παράσταση και δημοσιογράφοι και μη που αυτές τις ημέρες σκύλευσαν στον πόνο και στην καταστροφή» γιατί «Θα καθρεφτίσουν καλύτερα στον Κρέοντα ή στον Πολυνείκη το μένος τους για την χαμένη εξουσία. Ίσως ακόμη αντιληφθούν τη ρήση του Antonio Gramsi στα τετράδια από τη φυλακή ότι: Ο λαϊκισμός  είναι η χειρότερη μορφή υφέρποντος φασισμού».

Προς (αναγκαστική) πολιτική επιμόρφωση όλοι όσοι δεν συμφωνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ!


Δεν υπάρχουν σχόλια: