ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Δεν έχουν βρει ακόμα δεκάδες αγνοουμένουςΔιαλυμένο κράτος και κυβέρνηση παιδική χαρά σε όλα τα επίπεδαΣυνεχίζονται οι έρευνες για την εύρεση αγνοουμένων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, ο αριθμός των οποίων σύμφωνα με αξιωματούχους των σωμάτων ασφαλείας είναι τριψήφιος.

Όπως επισήμανε χθες η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από ομάδες πεζών περιπολιών, αποτελούμενων από 130 άτομα των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος στις περιοχές, Νέου Βουτζά, στο Μάτι και τη Ραφήνα.

Η κ. Μαλλίρη πρόσθεσε ότι συνεχίζεται το δύσκολο έργο της καταγραφής των αγνοουμένων, τονίζοντας ότι για να οριστικοποιηθεί οι πολίτες θα πρέπει να επικοινωνούν με το 199, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες.

Ο αριθμός των νεκρών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ανέρχεται σε 76, όμως εκφράζονται φόβοι πως ο τελικός απολογισμός θα είναι ακόμα μεγαλύτερος. Αργά το βράδυ της Τρίτης βρέθηκε ακόμα μία σορός ενός ανθρώπου, στην περιοχή μεταξύ του Νέου Βουτζά και το Κόκκινο Λιμανάκι. Το απανθρακωμένο πτώμα εντοπίστηκε ανάμεσα σε δύο δέντρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι τραυματίες ανέρχονται σε 187. Από αυτούς 164 είναι ενήλικες και 23 παιδιά. Δώδεκα παιδιά πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν με προβλήματα λόγω των πυρκαγιών, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Στα Νοσοκομεία Παίδων παραμένουν ακόμη ένδεκα παιδιά. Οι νοσηλευόμενοι είναι περίπου 70, καθώς 100 έχουν πάρει εξιτήριο.

Ειδική ομάδα ιατροδικαστών για την αναγνώριση και ταυτοποίηση των σορών των θυμάτων της πυρκαγιάς στην Αττική συγκρότησε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μιλώντας στον Σκάι, ο δήμαρχος Ραφήνας κ. Μπουρνούς, δήλωσε πως συνεχίζονται οι έλεγχοι στις κατοικίες στο Μάτι, ενώ τόνισε πως για τους αγνοούμενους τα στοιχεία πρέπει να δηλώνονται μόνο στην Πυροσβεστική, στο τηλέφωνο 199.


Δεν υπάρχουν σχόλια: