ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική: Χάος στους δρόμους, εγκλωβίστηκαν οδηγοί.Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την Αττική την τελευταία ώρα.

Προκλήθηκε χάος σε δρόμους, καθώς αλλού είχαν μετατραπεί σε ποτάμια και αλλού υπήρχε κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Η πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 190 κλήσεις για άντληση υδάτων, κοπές δέντρων και παροχή βοήθειας. Μεγάλο πρόβλημα υπήρξε στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και τόσο στα βόρεια, νότια όσο και στα δυτικά προάστια. Οι περισσότερες κλήσεις στην πυροσβεστική αφορούν άντληση υδάτων, αλλά τουλάχιστον 16 ήταν για παροχή βοήθειας, καθώς αρκετοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους. 

Μάλιστα, υπήρχε πρόβλημα ηλεκτροδότησης σε Γαλάτσι, Αμπελόκηπους, Μελίσσια, Γλυφάδα, Αγία Παρασκευή, Φιλοθέη και Παπάγου, ενώ έκλεισε η γέφυρα στην Μεσογείων και Κατεχάκη.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν να μετακινούνται στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής καλεί τους πολίτες, εποχούμενους και πεζούς, να αποφεύγουν να κινούνται στους δρόμους αυτές τις ώρες λόγω της έντονης βροχόπτωσης σε όλη την Αττική.
Οπως ανέφερε η αστυνομία κλειστή ήταν η κυκλοφορία των οχημάτων:
  • Στην οδό Πειραιώς από το ύψος της Χαμοστέρνας μέχρι την Πέτρου Ράλλη,
  • Στη Μεσογείων, από το ύψος του νοσοκομείου Σωτηρία μέχριρ τη Βασ. Σοφίας και στα δύο ρεύματα
  • Στην Καυτατζόγλου από την Πατησίων μέχρι την Αχαρνών και στα δύο ρεύματα
  • Στη Μιχαλακοπούλου από το ύψος του Πύργου Αθηνών προς τη Μεσογείων
  • Στην Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι από την οδό Κονίτσης μέχρι την οδό Σώρου.Δεν υπάρχουν σχόλια: