ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Δ. Τσάτσος: Ομολογία πολιτικής ευθύνης ισούται με πτώση της κυβέρνησης


Φωτιά» έχουν πάρει στο Facebook οι αναρτήσεις με το απόσπασμα από το βιβλίο του αείμνηστου Συνταγματολόγου Δημήτρη Τσάτσου «περί πολιτικής ευθύνης».

Το απόσπασμα από το βιβλίο του Δημήτρη Τσάτσου «Συνταγματικό Δίκαιο» συνδέεται με την πρόσφατη ανάληψη ευθύνης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τις φονικές φωτιές στην Αττική. «Θέλω να αναλάβω ακέραια, ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και ενώπιον του ελληνικού λαού, την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι κατά τη διάρκεια του υπουργκού συμβουλίου της Παρασκευής 27 Ιουλίου 2018


Η μελέτη «περί πολιτικής ευθύνης» του Δημήτρη Τσάτσου είναι του έτους 1993 και στη σελίδα 309 ο συνταγματολόγος γράφει ότι η ομολογία πολιτικής ευθύνης συνολικά της Κυβέρνησης «συνεπάγεται, την πτώση, την παραίτηση της Κυβέρνησης».

Συγκεκριμένα αναφέρει ο αείμνηστος συνταγματολόγος:


Διαβάστε τι αναφέρει το άρθρο 85 του Συντάγματος της Ελλάδας:
Κι εδώ το άρθρο 84, το οποίο συνδέεται με την ανάληψη πολιτικής ευθύνης και από τις παραγράφους 2 έως την παράγραφο 7, ερμηνεύει πώς οργανώνεται η πτώση, η παραίτηση της κυβέρνησης ως αποτέλεσμα της ομολογίας πολιτικής ευθύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: