ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Το ταμείο του Π. Μολυβιάτη και το «πλιάτσικο» του ΠαπανδρέουΤο καλοκαίρι του 2007, υπό την προεδρία του πρώην υπουργού Εξωτερικών Πέτρου Μολυβιάτη, συστάθηκε το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτακτων Αναγκών (ΕΤΕΑ), με σκοπό τη συγκέντρωση δωρεών και θα είχε ως σκοπό του την αποκατάσταση των ζημιών των πυροπλήκτων της Ηλείας.

Η διάρκεια της «ζωής» του ήταν τρία χρόνια, καθώς η κυβέρνηση Παπανδρέου το 2010 έβαλε λουκέτο, στο πλαίσιο του κλεισίματος και της συγχώνευσης δημοσίων οργανισμών, όπως ζητούσε η τρόικα. Ετσι, μετέφερε τα περίπου 132.000.000 ευρώ του Ταμείου στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, το οποίο ωστόσο θέτονταν υπό περιορισμό εξαιτίας της δημοσιονομικής επιτήρησης από τους δανειστές.

Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν διαμαρτυρίες από επιχειρηματίες που ζητούσαν πίσω δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, τα οποία είχαν κάνει δωρεά, απειλώντας με μηνύσεις το Ελληνικό Δημόσιο για «υπεξαίρεση» των χρημάτων του Ταμείου. 


Το πόρισμα της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής το 2013 αποτέλεσε κόλαφο για το σύστημα ΠΑΣΟΚ, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καθώς αποκάλυψε πώς το σύστημα ΠΑΣΟΚ εξαφάνισε από τις πυρόπληκτες περιοχές και ειδικότερα από την Ηλεία τα δεκάδες εκατομμύρια που έδωσε από το υστέρημά του ο ελληνικός λαός για να αντιμετωπιστεί η τραγωδία. Ταυτόχρονα, το πόρισμα απέδωσε δικαίωση στη διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και τη διοίκηση του Πέτρου Μολυβιάτη, ξεκαθαρίζοντας ότι μόνο τα δύο πρώτα χρόνια 2007-2009 δόθηκαν χρήματα με διαφανείς διαδικασίες και χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια.

Μακάρι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν για την τωρινή τραγωδία να μην έχουν την τύχη εκείνων.dimokratianews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: