ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Τον «πόλεμο» κήρυξε στον ΣΕΒ το Μαξίμου- Γιατί πέρασε γρήγορα ο «μήνας του μέλιτος» και τι λένε τώρα οι δύο πλευρέςΣυνέχεια στην κόντρα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και την ηγεσία του δίνει το Μαξίμου, με νέες αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου κατά του Θόδωρου Φέσσα, ο οποίος παραχώρησε νωρίτερα συνέντευξη Τύπου.

Σε αυτήν, ο πρόεδρος του ΣΕΒ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι νομοθετεί με τρόπο που αποθαρρύνει τους επενδυτές και τους ίδιους τους εργαζομένους, ενώ, απαντώντας στα όσα είπε από το βήμα της συνέλευσης των βιομηχάνων της Βόρειας Ελλάδας ο Αλέξης Τσίπρας, υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να διαιρέσει τους εργοδότες σε καλούς και κακούς».

Ο κ. Φέσσας προειδοποίησε παράλληλα πως «οι αγορές μετά τον Αύγουστο δεν θα συγχωρήσουν τη διγλωσσία, το ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων και την τεχνητή πόλωση. Ειδικά δε για τις συντάξεις, οι οποίες υπήρξαν αφορμή για την παρέμβαση Τσίπρα κατά του Συνδέσμου, ο κ. Φέσσας τόνισε πως «χρειάζεται ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα» και πως «με το σημερινό ασφαλιστικό παίρνουν πολλά αυτοί που δεν έχουν πληρώσει τίποτα και λίγα όσοι έχουν συνεισφέρει στο σύστημα».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ έκανε επίσης λόγο για «χλιαρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης», τονίζοντας ότι η διοικητική μεταρρύθμιση δεν έχει προχωρήσει και αντιθέτως υπάρχει «ξήλωμα» μεταρρυθμίσεων, ιδίως στα εργασιακά.

Απτόητος πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέχισε τις αιχμές εκ μέρους του Μαξίμου για συνεννόηση ή και υπόνοια συναλλαγής ανάμεσα στον ΣΕΒ και τη ΝΔ. Έκανε μάλιστα λόγο για «αμιγώς πολιτικά κίνητρα» και υποστήριξε ότι «στην προσπάθειά μας για την επαναρρύθμιση στα εργασιακά έχουμε απέναντι μας τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος μιλά για "ξεπερασμένο 8ωρο" αλλά και τον ΣΕΒ, ο οποίος, με την απαράδεκτη παρέμβασή του, επιμένει στην περικοπή των συντάξεων για το 2019 και την μείωση του αφορολόγητου το 2020».

Δεν έχουν περάσει, ωστόσο, παρά μόνον λίγες ημέρες από τότε που ο ΣΕΒ και ο κ. Φέσσας αναφέρονταν ιδιαίτερα θετικά στη συμφωνία του Eurogroup για το χρέος και τη μεταμνημονιακή εποπτεία, υποστηρίζοντας πως «μειώνουν σημαντικά τις ανάγκες εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους σε ορίζοντα 15ετίας, δημιουργώντας έτσι αίσθημα ασφάλειας στους επιχειρηματίες για το αξιόχρεο της χώρας».

Αλλά και στο πρόσφατο παρελθόν, ο Σύνδεσμος έχει αναφερθεί με κολακευτικά λόγια για τον κ. Τσίπρα και τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, καταρρίπτοντας ασφαλώς τις σημερινές κυβερνητικές αιτιάσεις κατά του ΣΕΒ περί ευθυγράμμισης με τη ΝΔ και υπονόμευσης των προσπαθειών της κυβέρνησης για την ανάταξη της οικονομίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: