ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Αποκάλυψη: Ο Αντιπεριφερειάρχης ομολόγησε ότι έκαναν το μοιραίο λάθος-Πίστεψαν ότι η φωτιά θα πήγαινε προς τον ΔιόνυσοΕπιβεβαιώνονται πλήρως τα ρεπορτάζ. Και όλα αυτά δια στόματος του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής και πρώην Δημάρχου Σαρωνικού κ. Βασίλη Φιλίππου, ο οποίος μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ δέχτηκε το μοιραίο λάθος των αρμοδίων για την κατεύθυνση της φωτιάς.

Όπως γράψαμε  οι υπεύθυνοι της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας εκτίμησαν λανθασμένα ότι οι ισχυροί άνεμοι θα έσπρωχναν το μεσημέρι της Δευτέρας την φωτιά από την περιοχή Νταού Πεντέλης προς τον Διόνυσο και όχι προς την παραλία.

Στην πραγματικότητα συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Έτσι έγινε το μοιραίο λάθος, δεν υπήρξε η απαραίτητη κινητοποίηση και δεν εμποδίστηκε η κάθοδος της φωτιάς από την περιοχή Νταού Πεντέλης στον Νέο Βουτζά και από κει στο Μάτι, στη Ραφήνα και στη Νέα Μάκρη με τα γνωστά δολοφονικά αποτελέσματα.

Η επιβεβαίωση του ρεπορτάζ από τον Αντιπεριφερειάρχη Αττικής πρέπει να ληφθεί άμεσα υπόψιν από τους αρμοδίους εισαγγελείς που διεξάγουν την σχετική έρευνα, ώστε να αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν.Δεν υπάρχουν σχόλια: