ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Θύελλα αντιδράσεων για τις δηλώσεις Κουρουμπλή


Ήξεραν για τους νεκρούς και προσπάθησαν να το κρατήσουν κρυφό Σάλος προκλήθηκε μετά την αποκάλυψη  ότι ο πρώτοι νεκροί της φονικής πυρκαγιάς είχαν εντοπιστεί το απόγευμα της Δευτέρας, πριν από  την ενημέρωση του πρωθυπουργού, Α. Τσίπρα,  στο Κέντρο Επιχειρήσεων, αλλά και την παραδοχή του υπουργού Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλή πως «υπήρχε αυτή η πληροφορία», όμως δεν κρίθηκε ασφαλής καθώς αυτά τα άτομα επιχειρούσαν στη θάλασσα.

Αποκαλυπτικές για το τι συνέβη είναι οι δηλώσεις του γενικού γραμματέας Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στρ. Μαυροειδάκου που ανέφερε ότι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχαν εντοπίσει τον πρώτο νεκρό της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική στις 19:40 το απόγευμα της Δευτέρας, αλλά και του  Δ. Μπαλτάκου, επικεφαλής των 40 ανδρών της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών που έκανε λόγο για εντοπισμό του πρώτου νεκρού πολύ πριν νυχτώσει, όμως ήταν άποψη της πολιτικής ηγεσίας να μην μιλήσουμε για νεκρούς ώστε να μην επιβαρυνθεί το κλίμα.


Οι αντιδράσεις που ακολούθησαν μετά την ομολογία Κουρουμπλή, ήταν σφοδρές, με τη ΝΔ να ζητά από την κυβέρνηση να απολογηθεί για το γεγονός ότι «την ώρα που αποδεδειγμένα πια γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών, το απέκρυψε σε  ένα θλιβερό τηλεοπτικό σόου με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό, επιδιώκοντας να εξαπατήσει τους πολίτες».


Επιπλέον, ο  εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δ. Τσιόδρας, έκανε  λόγο για «συνειδητή πράξη παραπλάνησης των πολιτών» και ο Παύλος Χρηστίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής,  για «ομολογία κυνισμού και απανθρωπιάς».


Κουρουμπλής: Υπήρχε η πληροφορία για νεκρό – Δεν την αξιολογήσαμε ως ασφαλή

Στην παραδοχή ότι το απόγευμα της Δευτέρας 23/7 είχε ενημερωθεί για τον πρώτο νεκρό από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, λέγοντας ότι «υπήρχε αυτή η πληροφορία», προχώρησε ο υπουργός Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής.

Ειδικότερα, ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6″, σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση του Δ. Μπαλτάκου, επικεφαλής των 40 ανδρών της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών που έσωσαν ανθρώπους από τα λιμανάκια στο Μάτι ότι εντόπισαν τον πρώτο νεκρό πολύ πριν νυχτώσει και μάλιστα, το απόγευμα της Δευτέρας, απάντησε πως «υπήρχε αυτή η πληροφορία», όμως δεν κρίθηκε ασφαλής καθώς αυτά τα άτομα επιχειρούσαν στη θάλασσα.


Ο κ. Κουρουμπλής δεν έκανε αναφορά στη δήλωση του Δ. Μπαλτάκου ότι  ήταν άποψη της πολιτικής ηγεσίας να μην γίνει αναφορά για νεκρούς ώστε να μην επιβαρυνθεί το κλίμα, ούτε έδωσε κάποια εξήγηση γιατί αργά το βράδυ, στην ενημέρωση του πρωθυπουργού, Α. Τσίπρα,  στο Κέντρο Επιχειρήσεων, δεν μίλησε κανείς για θύματα.


Πριν την ενημέρωση Τσίπρα είχαν εντοπιστεί οι πρώτοι νεκροί- Δηλώσεις Μπαλτάκου και Μαυροειδάκου

Οι  πρώτοι νεκροί φαίνεται ότι είχαν εντοπιστεί πριν από την ενημέρωση του πρωθυπουργού στο κέντρο επιχειρήσεων το βράδυ της Δευτέρας 23/7, κάτι που παραδέχτηκε και ο υπουργός Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής.

Όπως δήλωσε την Κυριακή 29/7  δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Δ. Μπαλτάκος, επικεφαλής των 40 ανδρών της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών που έσωσαν ανθρώπους από τα λιμανάκια στο Μάτι, ότι εντόπισαν τον πρώτο νεκρό πολύ πριν νυχτώσει και μάλιστα, τόσο η πολιτική και η φυσική ηγεσία ενημερώθηκαν αμέσως για τα ευρήματα, όμως ήταν άποψη της πολιτικής ηγεσίας να μην μιλήσουμε για νεκρούς ώστε να μην επιβαρυνθεί το κλίμα.


Σύμφωνα με τον Δ. Μπαλτάκο, «δεν είχε πέσει το σκοτάδι. Μάλιστα πολύ σύντομα, αφότου έπεσε το σκοτάδι, ήρθε στο χώρο και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αποβιβάστηκε στο ξενοδοχείο ‘Ραμάντα’ και αφενός συντόνιζε και αφετέρου βοηθούσε τους ψυχολογικά τους ανθρώπους που ήταν εκεί. Οπότε ο πρώτος στον οποίο αναφέραμε αυτό το θέμα ήταν ο αρχηγός λίγο αφότου βράδιασε. Και λίγο αργότερα ήρθε κι ο κύριος υφυπουργός στο λιμάνι και ενημερώθηκε κι εκείνος».
Σημείωσε δε, ότι ο ίδιος, ως επικεφαλής της ομάδας,  μιλούσε συνέχεια  με την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και ενημέρωνε για όσα συνέβαιναν.


Υπογράμμισε δε, πως «αν δεν υπήρχε ο ηρωισμός των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ που πέρασαν μέσα από τη φωτιά για να φτάσουν στο σημείο και αν δεν υπήρχε το Λιμενικό με την ανταπόκρισή του και με πλωτά μέσα και με την Ομάδα Υποβρυχίων Αποστολών θα μιλούσαμε για πολύ περισσότερα θύματα σήμερα».


Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχαν εντοπίσει τον πρώτο νεκρό της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική στις 19:40 το απόγευμα της Δευτέρας και από την στιγμή που  αυτό έγινε γνωστό μέσω ασυρμάτου, λογικά θα πρέπει να είχε ενημερωθεί και ο πολιτικός προϊστάμενος της Αστυνομίας.


Επιπλέον, ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι  «στις 20:40 είχαμε την πρώτη κλήση για νεκρό».

ΝΔ: Θλιβερό τηλεοπτικό σόου με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό

«Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για το γεγονός ότι την ώρα που αποδεδειγμένα πια γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών, το απέκρυψε σε  ένα θλιβερό τηλεοπτικό σόου με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό, επιδιώκοντας να εξαπατήσει τους πολίτες» αναφέρει η ΝΔ.


Όπως τονίζει η ΝΔ, η κυβέρνηση κυρίως «οφείλει να ενημερώσει επιτέλους τους πολίτες για τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων».


«Ο πόνος της ελληνικής κοινωνίας είναι μεγάλος. Δεν χρειάζεται επιπλέον σύγχυση και επιπλέον ψέματα», καταλήγει η ΝΔ.


Τσιόδρας (Ποτάμι): Τα μεγάλα ψέματα θα ‘πρεπε να ‘χουν οδηγήσει σε παραιτήσεις

Για «συνειδητή πράξη παραπλάνησης των πολιτών», κάνει λόγο ο Δημήτρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, σημειώνοντας  ότι «ο επικεφαλής των ΟΥΚ και ο γ.γ. Σωματείου Ειδικών Φρουρών αποκαλύπτουν ότι είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιοι υπουργοί, πριν νυχτώσει, πως ήδη είχαν χαθεί ανθρώπινες ζωές στο Μάτι».

Όπως αναφέρει ο κ. Τσιόδρας «τρεις ώρες αργότερα παίζεται ένα αισχρό θέατρο μπροστά στις κάμερες. Εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός στις 23.37 σε μια σύσκεψη στο Συντονιστικό στην οποία δεν γίνεται κουβέντα για ανθρώπους που έχουν πεθάνει κι άλλους που δίνουν μάχη για τη ζωή τους στη θάλασσα.


Πρόκειται για συνειδητή πραξη παραπλάνησης των πολιτών».


Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, «η τραγωδία απέδειξε, όχι μόνο την ανικανότητα των κυβερνώντων, αλλά και ότι δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Κυνικοί και προκλητικοί. Οι τεράστιες ευθύνες και τα μεγάλα ψέματα που καθημερινά αποκαλύπτονται θα ‘πρεπε να ‘χουν οδηγήσει  σε παραιτήσεις. Αλλά, πρωθυπουργός και υπουργοί συνεχίζουν απτόητοι προκαλώντας την κοινωνία».


Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Ομολογία κυνισμού και απανθρωπιάς

Για «ομολογία κυνισμού και απανθρωπιάς» κάνει λόγο ο Παύλος Χρηστίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής,  με αφορμή τις δηλώσεις Π. Κουρουμπλή.

Σύμφωνα με τον κ. Χρηστίδη, «έστησαν επικοινωνιακό show εξαπάτησης και συγκάλυψης.
Αποκαλύφθηκαν. Αλλά τσίπα για έμπρακτη ανάληψη της ευθύνης τους δεν έχουν».Δεν υπάρχουν σχόλια: