ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Mε ύφος και τσαμπουκά, η κυβέρνηση και οι Αρχές δήλωσαν «αθώες» για την τραγωδία- Προκλητικός o Τζανακόπουλος: «Θα πάρετε την απάντηση που θέλω εγώ»


Με μια συνέντευξη παρωδία, η οποία διατάχθηκε από το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα υπό το βάρος της κατακραυγής των πολιτών για την τραγωδία της Ανατολικής Αττικής, η κυβέρνηση και οι ηγεσίες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας επιχείρησαν να βγάλουν από πάνω τους τις ευθύνες για τους δεκάδες νεκρούς.

Ολοι τους είχαν υφάκι και έναν περίεργο τσαμπουκά χωρίς να απολογηθούν….

Σύμφωνα με την κυβέρνηση και την ηγεσία των δύο σωμάτων, η οποία αποτελεί επιλογή του Νίκου Τόσκα, δήλωσε πως όλα έγινα τέλεια, αλλά δυστυχώς ήταν οι ακραίες καιρικές συνθήκες, η ταχύτητα με την οποία εξελίσσονταν τα μέτωπα, τα πολλαπλά μέτωπα, το ύψος των φλογών και οι εμπρηστές, που συντέλεσαν στην τραγωδία..

Με τον εκνευρισμένο Δημήτρη Τζανακόπουλο να προσπαθεί να δηλώνει ξεκάθαρα πως σε τέτοιες συνθήκες οι πολίτες θα πρέπει να θεωρούν πως είναι χαμένοι καθώς είναι αδύνατο για την πολιτική προστασία να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

Με τον Νίκο Τόσκα να δηλώνει πως δήλωσε παραίτηση αλλά δεν τον άφησε ο Τσίπρας.

Και με την ηγεσία της Πυροσβεστικής, με ύφος και τσαμπουκά, να δηλώνει πως όλα πήγαν τέλεια. Απλά σκοτώθηκαν και 84 πολίτες….

Όλα αυτά χωρίς κανένας τους να δηλώσει ούτε ένα συγγνώμη προς τις οικογένειες των θυμάτων, προς αυτούς που έχασαν τις περιουσίες τους.

Πολύ κακή εντύπωση έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε ότι έχει να κάνει στην στάση που τήρησε στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Αρχικά το αλαλούμ για την εκκένωση με τις ασαφείς τοποθετήσεις των αρχηγών της πυροσβεστικής έγινε μεγαλύτερο με τον κ. Τζανακόπουλο να λέει ότι δεν είναι ευθύνης της πυροσβεστικής η εκκένωση και στην συνέχεια τόνισε ότι δεν θα μπορούσε να γίνει εκκένωση γιατί το φαινόμενο ήταν αστραπιαίο!

«Δεν μπορούσε να εκκενωθεί μία πόλη 20.000 ανθρώπων. Θα θέλαμε να ήταν διαφορετικό θα θέλαμε αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Οι κατασκηνώσεις δεν μπορούν να συγκριθούν με οικισμούς».

Μάλιστα τον λόγο τον πήρε μόνος του προσπαθώντας στην ουσία να δώσει την δική του διάσταση στα όσα έλεγαν οι αρχηγοί του πυροσβεστικού σώματος που ήταν φανερό ότι δεν είχαν σαφείς απαντήσεις για την εκκένωση.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του αρχηγού της αστυνομίας:«Μόνο για δέκα λεπτά κλείσαμε τον δρόμο, όταν η φωτιά έφτασε στην Μαραθώνος» τόνισε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Στην συνέχεια δήλωσε περήφανος τονίζοντας πως αν αποφάσιζε κάτι διαφορετικό, ίσως βρισκόμασταν σήμερα μπροστά σε θέαμα 1.000 αυτοκινήτων με καμένους ανθρώπους και πρόσθεσε:
«Αν δεν είχε αδειάσει ο δρόμος από την αστυνομία θα ζητούνταν σήμερα ευθύνες από την αστυνομία για αυτούς τους ανθρώπους στα αυτοκίνητα».

Στην συνέχεια ο κ. Τζανακόπουλος φανερά εκνευρισμένος επανέλαβε τα όσα είπε μετά τις δηλώσεις των αρχηγών του πυροσβεστικού σώματος.

Μάλιστα τι επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων είπε «Θα πάρετε την απάντηση που θέλω να σας δώσω. Δεν θα συνεχίσουμε τον διάλογο».

Επιμένουν οι δημοσιογράφοι για το αν φταίει μόνο… ο καιρός

«Η πραγματικότητα υπερβαίνει τις ανθρώπινες δυνατότητες» απαντά ο κ. Τζανακόπουλος και συνεχίζει:

«Με βάση την ενημέρωση, ήταν τέτοια η ένταση του φαινομένου, που στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν αδύνατο να γίνει κάτι διαφορετικό. Εγώ δε μπορώ να σας απαγορεύσω να έχετε τη γνώμη σας και να κρίνετε. Αν δεν μπορείτε να πειστείτε, προφανώς θα συνεχίσετε. Μπορούμε να ρωτήσουμε και τον μετεωρολόγο. Οι άνεμοι που καταγράφηκαν ήταν οι υψηλότερης έντασης άνεμοι που έχουν καταγραφεί τα τελευταία οκτώ χρόνια. Αν αυτό δεν σας αρκεί, από την μεριά μου δεν υπάρχει άλλη απάντηση».

Νευριασμένος ο Τζανακόπουλος!

Ήταν αδύνατο να γίνει εκκένωση στο Μάτι μέσα σε μιάμιση ώρα επανέλαβε αρκετές φορές ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, εμφανώς εκνευρισμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: