ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Ολοκληρώνεται η εθνική καταστροφή: Τα Σκόπια υπογράφουν τον Ιανουάριο του 2019 το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε μία πρωτοφανή κίνηση, επέτρεψε στα Σκόπια να αρχίσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με το ΝΑΤΟ πριν  ολοκληρωθεί η κύρωση της συμφωνίας εκχώρησης της Μακεδονίας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η Ελλάδα να χάσει το μοναδικό όπλο του «Βέτο» που είχε απέναντι στους Σκοπιανούς. 

Τώρα όπως φαίνεται αυτή η εθνική καταστροφή, ολοκληρώνεται με τα Σκόπια να υπογράφουν τον Ιανουάριο του 2019 το πρωτόκολλο ένταξης. 

Επίσης οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν το Σεπτέμβριο.   
Τον Ιανουάριο του 2019 θα υπογραφεί το πρωτόκολλο για την ένταξη στο ΝΑΤΟ, πράγμα που σημαίνει ότι η πΓΔΜ θα αρχίσει να συμμετέχει στις δομές του ΝΑΤΟ

– αλλά χωρίς δικαίωμα ψήφου και οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη Συμμαχία αρχίζουν το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ανακοίνωσε η κυβέρνηση των Σκοπίων σήμερα.

Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου για την ένταξη,ακολουθεί η κύρωση του και στα 29 κοινοβούλια των κρατών μελών του ΝΑΤΟ σύμφωνα με τις εσωτερικές διαδικασίες τους.
Η κύρωση απαιτεί χρόνο – περίπου ένα χρόνο, μετά την οποία η πΓΔΜ θα γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ.

Κατά τη διάρκεια των ενταξιακών συνομιλιών,η ΠΓΔΜ θα πρέπει να επιβεβαιώσει ότι αποδέχεται πλήρως τις διατάξεις της ιδρυτικής συνθήκης του ΝΑΤΟ και όλα τα πολιτικά και νομικά πρότυπα της Συμμαχίας και επίσης να επιβεβαιώσει και να δεχθεί τη διαδικασία αμυντικού σχεδιασμού του ΝΑΤΟ και τη σύνδεση με τη στρατιωτική δομές.

Επιπλέον, ένα από τα καθήκοντα θα είναι η εκπόνηση ενός προγράμματος για τη συνέχιση των εγχώριων μεταρρυθμίσεων, όπως οι μεταρρυθμίσεις του κράτους δικαίου,
η ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας, η καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ασφάλειας και των πληροφοριών,
καθώς και η πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας πλαισίου της Οχρίδας και την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας με την Ελλάδα.

Παρ όλα τα παραπάνω η πλήρης περιφρόνηση τους για τα συμφωνηθέντα και τη νέα ονομασία γίνεται εμφανής σε κάθε ευκαιρία, ενώ οι «σύμμαχοι» της Ελλάδας αδιαφορούν βάζοντας μπροστά τα δικά τους συμφέροντα.  

Χαρακτηριστικές είναι οι αναρτήσειςστο twitter στις οποίες ο Ζόραν Ζάεφ επεσήμανε σήμερα πως «ως μέλος του ΝΑΤΟ η «Μακεδονική» ασφάλεια είναι βέβαιη, η εδαφική ακεραιότητα είναι εγγυημένη, και τα σύνορα ενισχύονται».


Παράλληλα, τη Δευτέρα το βράδυ ο Σκοπιανός πρόεδρος σημείωσε ότι «με τη συμμετοχή στην ΕΕ, όλες οι επίσημες επικοινωνίες μεταξύ της 
«Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και των μελών της ΕΕ θα μεταφράζονται και θα διερμηνεύονται στα «Μακεδονικά» 

ως επίσημη και αναγνωρισμένη γλώσσα σε μια περιοχή στην οποία ζουν 500 εκατ. κάτοικοι».


Δεν υπάρχουν σχόλια: