ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Συναγερμός στο Λονδίνο -Αυτοκίνητο παρέσυρε ποδηλάτες και έπεσε στον φράχτη του Κοινοβουλίου -Υπάρχουν τραυματίες


Πάνοπλοι αστυνομικοί σημαδεύουν τον οδηγό του αυτοκινήτου
Συναγερμός σήμανε στο Λονδίνο όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στον φράκτη του κτιρίου του Βρετανικού Κοινοβουλίου.
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο παρέσυρε ποδηλάτες και πεζούς και μετά έπεσε πάνω στο φράκτη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι παράσχονται οι πρώτες βοήθειες σε ένα θύμα. 

Δεκάδες περιπολικά και ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στο σημείο, ενώ οι Αρχές καλούν το κοινό να απομακρυνθεί.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει ότι συνέλαβε τον οδηγό ενός οχήματος που έπεσε στον προστατευτικό φράκτη κι ότι έχουν τραυματιστεί αρκετοί πεζοί, ενώ έχει αποκλειστεί η περιοχή γύρω από το Ουέστμινστερ καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για το περιστατικό. 

Η αστυνομία λέει ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πει αν το συμβάν σχετίζεται με την τρομοκρατία. «Προσπαθούμε να συνθέσουμε την εικόνα», είπε εκπρόσωπός της. Στο σημείο μεταφέρθηκαν και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι για να ελέγξουν για τυχόν εκρηκτικά.

Στο Ουέστμινστερ είχε εκδηλωθεί τρομοκρατική επίθεση τον Απρίλιο του 2017, όταν ένα αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς στην ομώνυμη γέφυρα, προτού πέσει και πάλι πάνω στο κιγκλίδωμα. Ο Χαλίντ Μασούντ, όπως λεγόταν ο δράστης,  βγήκε από το όχημα, επιτέθηκε και σκότωσε με μαχαίρι έναν αστυνομικό, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά συναδέλφων του τελευταίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: