ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Δυσαρέσκεια στην Τουρκία για τη μη έκδοση του δημοσιογράφου Τουργκούτ Καγιά


Νέα ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δημιουργεί η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή να μην εκτελεστεί η απόφαση του Αρείου Πάγου για έκδοση του δημοσιογράφου και ιστορικού Τουργκούτ Καγιά στην Τουρκία, όπως φαίνεται από την οργισμένη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Η Ελλάδα που στο παρελθόν προσέφερε καταφύγιο στον αρχηγό του PKK Οτσαλάν, σήμερα δίνει άσυλο σε εγκληματίες που καταζητούνται από την Τουρκία και με μεγάλη ευκολία αγνοεί δικαστικές αποφάσεις για την έκδοση τους» τονίζει ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση του έλληνα υπουργού Δικαιοσύνης.
Ο κ. Ακσόι καλεί την Ελλάδα «να σεβαστεί τις σχέσεις καλής γειτονίας» και «να εφαρμόσει τα σύγχρονα δεδομένα της δικαιοσύνης». 
«Η έκδοση του Τουργκούτ Καγιά, για τον οποίο η Ιντερπόλ έχει εκδόσει κόκκινο συναγερμό, εμποδίστηκε με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης της Ελλάδος παρά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης υπέρ της έκδοσή του στην Τουρκία.  Αυτό αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η παραδοσιακή στάση της ελληνικής πολιτικής τάξης ενάντια στη χωρά μας παραμένει ίδια», αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, σε επίσημη απάντησή του σε σχετικό ερώτημα για την μη έκδοση του Καγιά.
«Η Ελλάδα που στο παρελθόν προσέφερε καταφύγιο στον αρχηγό του PKK Οτσαλάν, σήμερα δίνει άσυλο σε εγκληματίες που καταζητούνται από την Τουρκία και με μεγάλη ευκολία αγνοεί δικαστικές αποφάσεις για την έκδοση τους» προσθέτει και καταλήγει:
«Η Ελλάδα καλείται να σεβαστεί τις σχέσεις καλής γειτονίας και να εφαρμόσει τα σύγχρονα δεδομένα της δικαιοσύνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: