ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Για αυτό καθυστερεί ο ανασχηματισμόςΟ «σεβασμός στις διακοπές» που επικαλέστηκε «ανώτερη κυβερνητική πηγή», προκειμένου να δικαιολογήσει τη χρονική μετάθεση του ουσιαστικά προαναγγελθέντος ανασχηματισμού, προφανώς είναι προσχηματική.

Οπως αποκαλύπτει η στήλη «ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ» στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου, δύο είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι βασικοί λόγοι για τους οποίους αναβλήθηκε ο ανασχηματισμός. Ο πρώτος είναι ότι ο Α. Τσίπρας δεν έχει αποφασίσει ακόμα πότε πρέπει να κάνει εκλογές.

Ο δεύτερος λόγος είναι η τρικυμιώδης κατάσταση που επικρατεί στο στενό περιβάλλον του. Οι ισχυροί πόλοι του Μ. Μαξίμου, Ν. Παππάς, Θ. Καρτερός, Α. Φλαμπουράρης, Δ. Τζανακόπουλος, Χρ. Βερναρδάκης, δεν περνούν μεταξύ τους περίοδο αγάπης και αγαστής συνεργασίας. Αντιθέτως, το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού εμφανίζεται αλληλοσυγκρουόμενο και αλληλοϋπονομευόμενο.

Χαρακτηριστική είναι η δημόσια οργισμένη αντίδραση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγα, ο οποίος δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για το ενδεχόμενο να τον αντικαταστήσει ο Π. Σκουρλέτης, ο οποίος έχει αποφασισθεί ότι πρέπει να φύγει από την κυβέρνηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: