ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Παραιτήθηκε ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης ΚαπάκηςΜετά τις καρατομήσεις του κ. Τόσκα και των αρχηγών ΕΛ.ΑΣ και Πυροσβεστικής, ακολούθησε και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης.

Ο κ. Καπάκης υπέβαλε την παραίτηση του σήμερα το πρωί στον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη. Μετά τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική με τους δεκάδες νεκρούς, το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως βαρύ για τον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Καπάκης κατηγορείται για λανθασμένους χειρισμούς κατά τη διάρκεια της μεγάλης φωτιάς, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την τραγωδία.

Πρόκειται για τον τέταρτο άμεσα εμπλεκόμενο στην αντιμετώπιση της φωτιάς στο Μάτι που παραιτείται ή καρατομείται καθώς την Παρασκευή είχε παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ο Νίκος Τόσκας ενώ την Κυριακή είχαν καρατομηθεί οι αρχηγοί της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του Γιάννη Καπάκη καθώς εκκρεμεί η αναδόμηση της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Πολίτη.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας


ΑνακοίνωσηΠαραίτηση Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας


Αθήνα, 06 Αυγούστου 2018

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννης Καπάκης, επισκέφθηκε σήμερα τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Πάνο Σκουρλέτη, και υπέβαλε την παραίτησή του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: