ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Καθυστερήσεις και... προσευχές στην κυβέρνηση εν αναμονή εξελίξεων - «Βολικοί εχθροί» ξανά τα Μέσα ΕνημέρωσηςΣε παιχνίδι καθυστερήσεων επιδίδεται η κυβέρνηση, ελπίζοντας ότι δεν θα προκύψουν άλλα απρόοπτα το φετινό καλοκαίρι και τουλάχιστον έως τη ΔΕΘ, η οποία θα αποτελέσει την απαρχή της προσπάθειας αντεπίθεσης έως τις εκλογές. Προς τούτο, η σιωπή των τελευταίων ημερών από το Μαξίμου συνιστά θεωρείται μάλλον φυσιολογική - και λόγω της θερινής ραστώνης - ωστόσο από την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Δεν είναι μόνο η έξοδος από το μνημόνιο - η οποία ναι μεν δεν θα εορταστεί μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι, αλλά θα αξιοποιηθεί τουλάχιστον σε επίπεδο επικοινωνίας από το Μαξίμου - αλλά και ο ανασχηματισμός, τον οποίο κυρίως αναμένουν τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη.

Είτε αυτά που νιώθουν για κάποιο λόγο ανασφαλή στις θέσεις τους είτε αυτά που περιμένουν την είσοδό τους στην κυβέρνηση. Όλα δείχνουν πάντως ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του νωρίτερα από την έξοδο από το μνημόνιο, δηλαδή πριν από τις 20 Αυγούστου.

Έτσι, η μοναδική κίνηση που καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα είναι η - πρωτοφανής, κατά γενική ομολογία - κίνηση του Μαξίμου να ζητήσει ακόμη και διώξεις δημοσιογράφων για την υπόθεση των περιβόητων SMS με την κυβερνητική γραμμή και αποδέκτες υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιστοί στη λογική της κατασκευής «βολικών εχθρών», οι συνεργάτες του πρωθυπουργού και συγκεκριμένα ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Μαξίμου,  Θανάσης Καρτερός ζήτησε με διάβημά του προς την ΕΣΗΕΑ έρευνα και πιθανές διώξεις κατά των δημοσιογράφων του «Ελεύθερου Τύπου» που δημοσίευσε το σχετικό ρεπορτάζ, καθώς το πρωθυπουργικό περιβάλλον εμμένει πως τα SMS είναι ανύπαρκτα και το δημοσίευμα της εφημερίδας συνιστά προβοκάτσια. Κάτι που αρνείται, ωστόσο, η διεύθυνσή του «Ελεύθερου Τύπου» και πράγματι τα στελέχη της κυβέρνησης στις δηλώσεις τους υιοθέτησαν ακριβώς αυτή τη γραμμή που περιγράφεται στο επίμαχο δημοσίευμα...


Δεν υπάρχουν σχόλια: