ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Κοκτέιλ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με… ολίγες Κατερίνες, «ορφανά» του Άκη και πολλά κολλητάρια του ΑλέξηΤελικά ο Αλ. Τσίπρας αποδεικνύει ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα! Προκειμένου να αλλάξει τις εντυπώσεις που είναι μαύρες και άραχνες μετά από αυτό το δραματικό καλοκαίρι που περασε η χώρα μας, πήρε μία γαβάθα και ανακάτεψε μέσα μία κυβέρνηση φρουτοσαλάτα!

Πραγματικά, η νέα κυβέρνηση έχει… «μυρωδιά» από πολλά κόμματα! Έχει ασφαλώς ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, έχει πολύ ΠΑΣΟΚ, έχει ΔΗΜΑΡ, έχει Οικολόγους αλλά έχει και Καραμανλική Νέα Δημοκρατία!

Το τι θα βγει; Το άμεσο μέλλον θα το δείξει…

Αλλά ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι:

Ο Αλ. Τσίπρας έστειλε στο κόμμα ως γραμματέα της ΚΕ, τον Πάνο Σκουρλέτη, δηλαδή ένα στέλεχος που δεν το πολυσυμπαθεί, αλλά στη παρούσα φάση του είναι απαραίτητο. Στην θέση του έβαλε τον Καλαματιανό Αλ. Χαρίτση, άνθρωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του, που συνδέεται, όμως, οικογενειακά και με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Στο Δικαιοσύνης, έβαλε στη θέση του «δύστροπου» Κοντονή, τον άνθρωπο του Μαξίμου Μιχάλη Καλογήρου, ικανοποιώντας παράλληλα και τον Δ. Παπαγγελόπουλο, πρόσωπο Καραμανλικής προέλευσης ο οποίος δεν τα πήγαινε καθόλου καλά με τον Κοντονή.

Και μετά;… Μετά επανέκαμψε «ο πολιτικός έρωτας» με το ΠΑΣΟΚ! Ανέλαβε υπουργείο «κλειδί» η πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, πολιτική φίλη στο παρελθόν του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Δεν έπρεπε όμως να μείνει στεναχωρημένη καμία τάση του παλαιού ΠΑΣΟΚ. Έτσι, η παλαιά φίλη του Κ. Σημίτη και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μυρσίνη Ζορμπά πήρε τη θέση της Λυδίας Κονιόρδου στο υπουργείο Πολιτισμού. Το αλάτι και το πιπέρι όμως του ανασχηματισμού είναι οι δύο Κατερίνες! Η Κατερίνα Παπακώστα και η Κατερίνα Νοτοπούλου. Η πρώτη, προερχόμενη από τη λαϊκή Δεξιά με σκληρές θέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των μεταναστών στο παρελθόν. Η δεύτερη θεωρείται πολιτικά προστατευόμενη του πρωθυπουργού, που πιστεύει πολύ στις ικανότητές της, γι΄αυτό και την έκανε υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης


Δεν υπάρχουν σχόλια: