ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Καταγγελία για πυρκαγιές : Οι αστυνομικοί επιχειρούσαν στα «τυφλά», δεν λειτουργούσαν ασύρματοι και GPSΟ συνδικαλιστής της ΠΟΑΣΥ Γιώργλος Βαχλιώτης συγκλονίζει με τις περιγραφές για τις πρώτες ώρες της φονικής πυρκαγιάς.Νέες δραματικές αποκαλύψεις για την έλλειψη επιχειρησιακού σχεδίου και την παντελή απουσία συντονισμού τις πρώτες κρίσιμες ώρες της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, έρχονται καθημερινά στα φως εκθέτοντας την κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα καταθέτει εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ για τις πρώτες δραματικές στιγμές της πυρκαγιάς στο Μάτι λέγοντας – μεταξύ άλλων – ότι οι αστυνομικοί που βρισκόντουσαν στο σημείο επιχειρούσαν στα «τυφλά», λειτουργούσαν αυτοβούλως καθώς δεν λειτουργούσαν οι ασύρματοι, ενώ δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τους δρόμους που τους υποδείκνυαν κάτοικοι επειδή δεν δούλευαν τα GPS στα υπηρεσιακά αυτοκίνητα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του epsilon ο συνδικαλιστής της ΠΟΑΣΥ Γιώργλος Βαχλιώτης συγκλονίζει με τις περιγραφές για τις πρώτες ώρες της φονικής πυρκαγιάς. «Δεν είχαμε  ενημέρωση από το κέντρο  προς τα που κατευθύνεται η φωτιά ώστε να μην εγκλωβιστούμε αλλά και βοηθήσουμε στον απεγκλωβισμό όσων κινδύνευαν» τονίζει ο κ. Βαχλιώτης για να προσθέσει.

«Όλες οι δυνάμεις που ήταν στο σημείο λειτουργούσαν αυτοβούλως. Πηγαίναμε από σπίτι σε σπίτι για να δούμε αν υπήρχε κόσμος. Κάποια στιγμή μας κύκλωσε η φωτιά και σωθήκαμε τελευταία στιγμή» θυμάται ο συνδικαλιστής της ΠΟΑΣΥ που βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας.

Δεν λειτουργούσαν οι ασύρματοι

Όπως τόνισε, έφτασε στο σημείο πέντε λεπτά πριν τις έξι το απόγευμα της 23ης Ιουλίου. « Στις 5.55 που φτάσαμε στο σημείο δεν λειτουργούσαν οι ασύρματοι. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη αυτό» ανέφερε .

Όσο αφορά στον εξοπλισμό που είχαν οι αστυνομικοί στη διάρκεια της πυρκαγιάς σημειώνει: «Δεν είχαμε ούτε μάσκες μίας χρήσης. Δεν δούλευε το GPS στα υπηρεσιακά αυτοκίνητα». Σχετικά με τον συντονισμό, είπε ότι δεν υπήρχε ξεκαθαρίζοντας ότι δεν βρέθηκε κάποιος από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική ή την Περιφέρεια για να συντονίσει την προσπάθειά μας. Συνεννοούμασταν μέσω κινητών και φωνάζοντας.

Στις 10:15 βρήκαμε επτά νεκρούς, είχαμε ειδοποιήσει

Όσο αφορά στο κρίσιμο θέμα με την ανεύρεση νεκρών τη μοιραία νύχτα της 23ης Ιουλίου και πριν ξεκινήσει η περιβόητη σύσκεψη του Συντονιστικού παρουσία του πρωθυπουργού, ο κ. Βαχλιώτης ήταν ξεκάθαρος: «Γύρω στις 10 το βράδυ, αφού απεγκλωβίζαμε άτομα κινηθήκαμε στο Μάτι. Στις 10:15 το βράδυ βρήκαμε 7 νεκρούς και ειδοποιήσαμε».


Δεν υπάρχουν σχόλια: