ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Κλείνει η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, οι διαρροές και το τρίτο κόμμαΤα ευρήματα κρυφών δημοσκοπήσεων ανατρέπουν τα έως σήμερα δεδομένα, αφού φαίνεται να κλείνει η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ γίνεται μεγάλη μάχη για την Τρίτη θέση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ η διαφορά μεταξύ των δυο πρώτων κομμάτων διαμορφώνεται σε μονοψήφιο νούμερο. Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει άνοδο, ενώ σε υψηλά ποσοστά εξακολουθεί να κινείται και η συσπείρωση της ΝΔ, τα οποία όμως καταγράφονται συνήθως κοντά στις εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει πτώση σε Αττική και Μακεδονία αλλά όχι τόσο μεγάλη όσο κάποιοι υπολόγιζαν.


Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν δυο στοιχεία για τις διαρροές ψηφοφόρων. Η μια αφορά στη διαρροή ψηφοφόρων απευθείας από τον ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ η οποία αν και μειώνεται συνεχίζει να υπάρχει, ενώ η δεύτερη αφορά στη διαρροή ψηφοφόρων προς τα αριστερά.Σε αυτό το σημείο επισημαίνεται ότι ίσως αυτή η διαρροή ευνοεί περισσότερο το ΚΚΕ το οποίο μαζί με ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή διεκδικεί την τρίτη θέση μετά από αρκετά χρόνια.


Και τα τρία κόμματα βρίσκονται όπως δείχνουν τα στοιχεία σε ποσοστό από 6% ως 8% γεγονός που κάνει την τρίτη θέση εφικτή για όλους.

Ένωση Κεντρώων και Ανεξάρτητοι Έλληνες αν και βρίσκονται πάντα κοντά στο όριο να μείνουν εκτός, φαίνεται ότι έχουν μια σταθερή βάση διεκδίκησης της εισόδου τους στη βουλή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: