ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Προβάδισμα 11 μονάδων για τη ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Διψήφιο προβάδισμα σημειώνει η Νέα Δημοκρατία, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.
 
Η χώρα έχει μπει στο τελευταίο έτος της κυβερνητικής τετραετίας, με τη ΝΔ να αποσπά το 33%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 11 μονάδες πιο κάτω, σημειώνοντας 22% στη μέτρηση επί των έγκυρων. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 8%, το Κίνημα Αλλαγής με 7,5% και το ΚΚΕ με 6,5%.
Σημειώνεται ότι σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε μια μονάδα και η ΝΔ έχασε μισή, και κατ’ αυτόν τον τρόπο διεύρυνε το προβάδισμα της κατά 0,5 μονάδες.
Η ελληνική γνώμη φαίνεται έντονα διαιρεμένη όσον αφορά την προοπτική ολοκλήρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών. Συγκεκριμένα, το 44% των πολιτών εκτιμά ότι η συμφωνία δεν θα κυρωθεί οριστικά και από τις δύο χώρες, ενώ το 43% απαντά πως η συμφωνία θα φτάσει έως το τέλος.
 
Αισθητή είναι η απογοήτευση και στους κόλπους των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι αρνητικές γνώμες για τις κυβερνητικές επιδόσεις των δύο εταίρων υπερέχουν των θετικών.
 
Στην ερώτηση «Ποιόν από τους δύο θεωρείτε καταλληλότερο ως πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεύρυνε το προβάδισμά του κατά τρεις μονάδες σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του 35% των πολιτών, έναντι 22% για τον σημερινό πρωθυπουργό.Δεν υπάρχουν σχόλια: