ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Με μία σφαίρα στο κεφάλι και μία στο στήθος σκότωσαν οι Ειδικές Δυνάμεις της Αλβανικής αστυνομίας τον Έλληνα ομογενήΣύμφωνα με ρεπορτάζ του ιστότοπους himara.gr, που διαθέτει αξιόπιστες πηγές στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, ο Έλληνας-Βορειοηπειρώτης ομογενής Κ. Κατσίφα, διωκόμενος από Αλβανούς αστυνομικούς, έπεσε νεκρος με μία σφαίρα στο κεφάλι και μία στο στήθος.

Το δραματικό περιστατικό έχει συγκλονίσει την Ελληνική Εθνική μειονότητα σε όλα τα χωριά του Αργυροκάστρου, από τα οποία κατάγεται η οικογένεια του Κατσίφα.

Κύκλοι της μειονότητας, με τους οποίους ήρθε σε επαφή το europost.gr, υπογράμμιζαν ότι ακόμη και αν έκανε λάθος ο Κατσίφας, ακόμη και αν παραβίασε τον νόμο, χρησιμοποιώντας και κατέχοντας παράνομα όπλο, έπρεπε να οδηγηθεί στον φυσικό του δικαστή. Και όχι να εκτελεστεί εν ψυχρό σαν να ήταν ο πιο σκληρός δολοφόνος και εγκληματίας.

Το πλήρες ρεπορτάζ για τα δραματικά γεγονότα που έγιναν σημερα το πρωί στα χωρια της επαρχίας Αργυροκάστρου της Βορείου Ηπείρου έχει ως εξής, βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει ο ιστότοπος himara.gr

Νεκρός έπεσε ο 35χρονος Βορειοηπειρώτης Κωνσταντίνος Κατσίφας από τα πυρά των Αλβανικών δυνάμεων «RENEA» στο χωριό του, στους Βουλιαράτες του Μειονοτικού Δήμου Δρόπολης της Ελληνικής Μειονότητας στην Βόρειο Ήπειρο. Ο Κωνσταντίνος δέχθηκε δυο θανατηφόρα πυρά ένα στο κεφάλι και ένα στο στήθος.

Σε όλες τις πολιτισμένες χώρες ακολουθούνται κάποια πρωτόκολλα αντιμετώπισης τέτοιου είδους γεγονότων, από ότι φαίνεται κάτι τέτοιο δεν τηρήθηκε στην συγκεκριμένη περίπτωση. Έτσι δημιουργούνται πολλά εύλογα ερωτήματα στην κοινότητα μας για τις συνθήκες για τις οποίες σκοτώθηκε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας.

Το ιστορικό της δολοφονίας

Σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων, στις 10πμ 35χρονος Βορειοηπειρώτης από τους Βουλιαράτες πυροβόλησε στον αέρα ενώπιον αστυνομικών προσπαθώντας να τους εμποδίσει να κατεβάσουν την ελληνική σημαία που βρισκόταν σε περίοπτη θέση στην περιοχή. Στην συνέχεια διέφυγε στην ορεινή περιοχή για να αποφύγει την σύλληψη. Οι αστυνομικές δυνάμεις του Αργυροκάστρου ζήτησαν την συνδρομή των αλβανικών ειδικών δυνάμεων “Rinea” και στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο που έσπευσε στην περιοχή από τα Τίρανα.

Οι κάτοικοι της περιοχής φοβούνται για την ζωή του νεαρού συγχωριανού τους καθώς θεωρούν πως οι Αλβανοί αναζητούν εξιλαστήριο θύμα. Αυτό δείχνει και η εμπλοκή των ειδικών δυνάμεων της χώρας.

Η προβοκάτσια των αλβανικών ΜΜΕ έκανε την δουλειά της. Κάθε χρόνο στην επέτειο του ΟΧΙ τα χωριά της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία στολίζουν τους δρόμους με την ελληνική σημαία. Το γεγονός αυτό τα αλβανικά μέσα το προβάλουν ως πρόκληση κατά της Αλβανίας με αποτέλεσμα να ξεσηκώνουν την κοινή γνώμη αλλά και την αστυνομία.

-Τα αλβανικά ΜΜΕ έδωσαν στην δημοσιότητα τα στοιχεία του Βορειοηπειρώτη και γράφουν ψευδώς πως πυροβόλησε εναντίων των αστυνομικών.

– Ισχυρές δυνάμεις των αλβανικών ειδικών δυνάμεων στην Δρόπολη. Ενώ έχουν δημοσιευθεί πολλές φωτογραφίες από αλβανικά ΜΜΕ απ’ το σημείο της εμπλοκής, δεν υπάρχει καμία που να δείχνει το περιπολικό που υποτίθεται πως ο Βορειοηπειρώτης γάζωσε και έσπασε το τζάμι με σφαίρα από καλάσνικοφ. Τα μέσα δημοσίευσαν και την φωτογραφία του.

-Πυροβολισμοί ακούστηκαν πριν λίγα λεπτά στην περιοχή και στο σημείο έφθασε ασθενοφόρο
– Ο νεαρός έχει κρυφτεί στο υδραγωγείο του χωριού και υπάρχει ανταλλαγή πυροβολισμών. Δημοσιεύθηκε φωτογραφία περιπολικού που δέχθηκε σφαίρες από το καλασνικοφ .
– Οι αλβανικές ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας σκότωσαν τον Κ.Κ


Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ’ την Βόρειο Ήπειρο
Δεν υπάρχουν σχόλια: