ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Τσίπρας – Ιερώνυμος: Έπιασαν όλους «στον ύπνο»! Προηγήθηκαν μυστικές συναντήσεις και συνεργασίες.


Ένα έντονο παρασκήνιο κρύβεται πίσω από τη συμφωνία του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, που ανακοινώθηκε απόψε.

Κατά κοινή ομολογία οι δυό τους έπιασαν όλους «στον ύπνο» και παρουσίασαν τα τελικά σημεία μιας συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας της Ελλάδος, της οποίας το περιεχόμενο προϋποθέτει διαβουλεύσεις και συνεννοήσεις ικανού χρόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν υπάρξει πολλές μυστικές συναντήσεις μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και του Πρωθυπουργού, οι οποίες, ασφαλώς , δεν έχουν ανακοινωθεί. Κατά τις ίδιες πηγές συγκροτήθηκαν και δύο ομάδες εργασίας από στενούς συνεργάτες του κ. Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου για να επεξεργαστούν όλα τα σημεία και τα επιμέρους θέματα, που προκύπτουν και είναι σοβαρά.

Οι συναντήσεις και οι συνεργασίες των δύο αυτών επιτροπών κρατήθηκαν μυστικές και δεν διέρρευσε τίποτα από το περιεχόμενό τους.

Καθοριστικό ρόλο στις εργασίες των μεικτών αυτών επιτροπών έπαιξε ο Διοικητής του Αγίου Όρους και στενότατος συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Κωστής Δήμτσας, καθώς και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής κος Χάρης Κονιδάρης.


Το ερώτημα, που ανακύπτει τώρα είναι πως οι άλλοι Ιεράρχες θα αντιδράσουν στη συμφωνία Τσίπρα – Ιερωνύμου. Και αυτό γιατί, η Εκκλησία της Ελλάδος διοικείται με βάση το Συνοδικό Σύστημα. 

Πράγμα που σημαίνει ότι ο Αρχιεπίσκοπος είναι «Πρώτος μεταξύ ίσων», άρα οι αποφάσεις του πρέπει να εγκρίνονται και από τη συντριπτική πλειοψηφία της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: