ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Απίθανες οι νέες γκάφες Τσακαλώτου


Σε σειρά λαθών υπέπεσε για ακόμη μια φορά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τα σαρδάμ και τις γκάφες του σε ονόματα και ιστορικά γεγονότα να δίνουν, αν μη τι άλλο, μια χιουμοριστική νότα στην παράσταση με τα παράδοξα που διαδραματίστηκε κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή.
Ο υπουργός Οικονομικών έκανε αναφορά από τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και τον βασιλιά Ληρ, μέχρι τον Αγγλο στρατηγό Μπέρναρντ Μοντγκόμερι της μάχης του Ελ Αλαμέιν, ενώ άφησε σαφείς αιχμές και για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.
«Εχουν καταλάβει κάποιοι ότι το αφήγημα κάποιου Μπλερ, κάποιου Σημίτη δεν μπορεί να πάει πουθενά… Από το να πιστέψω ότι ο κ. Βενιζέλος ή ο κ. Λοβέρδος είναι αριστεροί σοσιαλδημοκράτες, είμαι πιο έτοιμος να πιστέψω ότι ο κ. Βορίδης ή ο κ. Γεωργιάδης εμπνέονται από τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και τον Γκάντι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.
Στη συνέχεια, «άντλησε» έμπνευση και από τον σαιξπηρικό βασιλιά Ληρ, θέλοντας να υπογραμμίσει ότι είναι καλυμμένες οι χρηματοδοτήσεις του χρέους. «Και μας λέτε ότι σας αφήσαμε καμμένη γη. Τέτοια αχαριστία έχουμε να δούμε από τότε που ο βασιλιάς Ληρ έδιωξε την κόρη του Κορδελία, που την αγαπούσε και έμεινε με την Γονερίλη, τη Ρεγάνη που ήταν μπαγαπόντηδες» είπε, προκαλώντας τα γέλια των βουλευτών από τα έδρανα.
Κάποια στιγμή, θυμήθηκε την μάχη του Ελ Αλαμέιν. «Για τα 80, 100, 200 δισ. που κόστισε ο ΣΥΡΙΖΑ, με ρώτησε ο κ. Γεωργιάδης γιατί δεν τα λέω στον Ρέγκλινγκ. Αν έρθει κάποιος και μου πει ότι είναι ο Μοντγκόμερι του Ελ Αλαμέιν, η τάση μου είναι να μη συζητήσω την στρατηγική του Ελ Αλαμέιν. Η τάση μου είναι, επειδή είμαι καλός άνθρωπος, να πιούμε έναν καφέ, να καλέσω και τον Χρήστο Μαντά που είναι ειδικός και να συζητήσουμε γιατί θεωρεί ότι είναι ο Μοντγκόμερι του Ελ Αλαμέιν» είπε ο κ. Τσακαλώτος, αναφερόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι καθηγητής Ψυχιατρικής.
Ο κ. Τσακαλώτος ολοκλήρωσε την ομιλία του με συγκινησιακή φόρτιση και έκανε μία αναδρομή στα χρόνια που είναι υπουργός Οικονομικών.
«Δυσκολεύτηκα, τσαλακώθηκα, αλλά δεν με ενοχλεί που είμαι ο μακροβιότερος υπουργός Οικονομικών του μνημονίου. Θα με ενοχλούσε αν με όλους τους συνεργάτες μου δεν είχαμε πάντα στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού μας τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων. Θα με ενοχλούσε αν από τον πρώτο μήνα αποφασίζαμε ότι η πολιτική δεν μπορεί να δώσει λύση και ψάχναμε έναν τεχνοκράτη» είπε και στη συνέχεια άφησε σαφείς αιχμές κατά του κ. Στουρνάρα.
«Θα με ενοχλούσε αν μετά από δύο χρόνια ζητούσα από τον Αλέξη να μου δώσει μια δουλειά σιγουράντζα, λέω εγώ, τυχαίο το παράδειγμα, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας» είπε γυρίζοντας προς τον πρωθυπουργό, ο οποίος γελούσε. «Θα με ενοχλούσε αν δεν είχαμε βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο, αλλά την βγάλαμε τη χώρα από το μνημόνιο» συμπλήρωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: