ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Υπόθεση Πετσίτη: Νέες διαστάσεις από έγγραφο «βόμβα» της Αρχής κατά του ξεπλύματος


Νέες διαστάσεις στην υπόθεση Πετσίτη φέρνει στο φως έγγραφο με ημερομηνία 2 Μαΐου 2017, του τότε προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Παντελή.
Με το έγγραφο, που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», όπως επικαλείται το crashonline.gr, ζητούνται πληροφορίες για τις οφειλές των εταιρειών Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE, ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ, κι άλλων συμφερόντων του τότε επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι περιπτώσεις αυτές φαίνεται πως κίνησαν το ενδιαφέρον των των ελεγκτικών Αρχών, λόγω των διευκολύνσεων που έτυχαν από τη ΔΕΠΑ, με αποτέλεσμα ενδεχόμενη ζημιά κατά του Δημοσίου.
Με το έγγραφό της η Αρχή ζητούσε από τη ΔΕΠΑ «να αποσταλούν άμεσα τα αναλυτικά στοιχεία για τις ανείσπρακτες οφειλές, καθώς και τυχόν ρυθμίσεις που έχουν γίνει από από τις εν λόγω εταιρείες». Επίσης, ζητεί να «αποσταλούν άμεσα αντίγραφα εισηγήσεων της νομικής, οικονομικής κι εμπορικής υπηρεσίας της ΔΕΠΑ από το 2015 έως σήμερα».
Το 2015 είναι το πλέον ενδιαφέρον έτος, καθώς από τότε -αναφέρει η εφημερίδα- ο Μ.Πετσίτης έχει μόνιμη παρουσία στο Μέγαρο Μαξίμου, έχει ήδη οριστεί ως αντιπρόσωπος Κύπριων δικηγόρων από το γραφείο του κ. Αρτέμη Αρτεμίου. Επίσης, από τον Δεκέμβριο του 2015 έχει τοποθετηθεί στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ ο Θ.Κιτσάκος, πρώην τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διευθύνων σύμβουλος της ELFE.
Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του κ. Κιτσάκου, είναι και η εποχή που άρχισαν οι επισκέψεις του Μάνου Πετσίτη στη ΔΕΠΑ ως «εκπροσώπου υπηρεσιών του Μαξίμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: