ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Νέες αποκαλύψεις για τις δραστηριότητες του Πετσίτη


Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον Μανώλη του Παππά, τον πολυπράγμονα Μ. Πετσίτη ο οποίος από σερβιτόρος κατάφερε να γίνει… σύμβουλος επενδύσεων και μέσα σε δύο χρόνια να είναι ο άνθρωπος για όλες τις… σκοτεινές δουλειές. Από την εστίαση και τη διασκέδαση μέχρι τις κατασκευές και την ενέργεια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», ο Πετσίτης εμφανίζεται ως φορολογικός εκπρόσωπος της εταιρείας Chemstorage Limited, η οποία ανήκει στην εταιρεία App Law Limited (συμφερόντων Αρτέμη Αρτεμίου – του γνωστού επιχειρηματία που είχε ταξιδέψει με το Νίκο Παππά στη Βενεζουέλα το 2015).
Η συγκεκριμένη εταιρεία, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης το 2015 μιας εγκατάστασης στην Ελευσίνα για αποθήκευση μη εύφλεκτων υγρών υλικών. Ωστόσο, η αποθήκη αυτή μισθώνεται στις 07/05/2015 από την εταιρεία BFS ΑΒΕΕ, η οποία εμφανίζεται ως εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο της ΔΕΠΑ και φέρεται να περιλαμβάνεται στις εταιρείες του υπόδικου επιχειρηματία, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Η άδεια λειτουργίας της εν λόγω εγκατάστασης είχε εκδοθεί το 2008, όταν ακόμα δεν υπήρχαν ούτε η Chemstorage (ιδρύθηκε το 2012) αλλά ούτε και η BFS (ιδρύθηκε στις 14/10/2014) και ήταν διάρκειας μέχρι τις 10-08-2013.

Η άδεια αυτή έλαβε παράταση πέντε ετών ως προς την τήρηση των περιβαλλοντικών ωρών στις 28/09/2015, με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και έτσι θα ίσχυε ως τις 22/09/2018.

Εντούτοις, στις 19/05/2016 ακολούθησε από την Περιφέρεια Αττικής εκ νέου τροποποίηση της άδεια αυτής για λογαριασμό της εταιρείας BFS, λόγω μηχανολογικών διαρρυθμίσεων, η οποία λήγει στις 07/11/2023.

Tο «φάντασμα» της BFS

H BFS ΑΒΕΕ είναι εταιρεία συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, η οποία συμμετέχει και στη διαχείριση της ELFE. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η BFS, βάσει της μηνυτήριας αναφοράς της ΔΕΠΑ προς την ΕLFE (είχε υποβληθεί το 2017), «παραμένει αδρανής από το χρόνο σύστασής της και εμφάνισε αποκλειστικά και μόνο ζημίες.
Όπως προκύπτει, η εταιρεία αυτή διαδραμάτιζε ρόλο «εφεδρικό» μέσα στον όμιλο Λαυρεντιάδη, καθώς μέσω αυτής διακινούνταν αδικαιολόγητα τεράστια χρηματικά ποσά, ενώ την ίδια στιγμή εκδίδονται επιταγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ εις διαταγήν της ELFE, αλλά χωρίς να προκύπτει η «σχέση» της τελευταίας με την BFS.
Ως επικεφαλής της BFS εμφανίζεται ο κυπριακής υπηκοότητας Πέτρος Πέτρου, ο οποίο κατά τη μηνυτήρια αναφορά της ΔΕΠΑ εναντίον της ELFE, ήταν δημοτικός εργάτης στην Κύπρο και από το 2015 συμμετείχε σε αρκετές από τις εταιρείες του υπόδικου Λαυρεντιάδη σε διάφορα πόστα (μέλος Δ.Σ. της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ, πληρεξούσιος και νομικός εκπρόσωπος της CENTROFARO).

Καταγγελία

Την ίδια στιγμή, σειρά ερωτημάτων εγείρει η τύχη της αναφοράς στην οποία είχε προβεί στις 12/09/2016 ο τότε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Δημαράς σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον τότε υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα.
Στην ερώτησή του, ο κ. Δημαράς επικαλείτο σειρά καταγγελιών που υπήρχαν για την παροχή άδειας εκφόρτωσης χημικών υλικών από τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας προς την εταιρεία BFS. Ο προερχόμενος από τους Οικολόγους – Πράσινους βουλευτής είχε αναφέρει τότε πως εάν προχωρούσε η παραχώρηση, θα ήταν εντελώς παράνομη και χαριστική πράξη προς τους ιδιοκτήτες, διότι το εργοστάσιο ήταν ανενεργό και επειδή δεν υπήρχε ούτε νόμιμη λιμενική εγκατάσταση, η εταιρεία δεν είχε εξασφαλίσει περιβαλλοντική αδειοδότηση, ενώ ακόμη και το αντλιοστάσιο αλλά και οι σωληναγωγοί ήταν όλα αυθαίρετα!
Ωστόσο, ο κ. Δρίτσας και το υπουργείο Ναυτιλίας δεν απάντησαν ποτέ στην ερώτηση αυτή του κ. Δημαρά.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: