ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Οι Σκοπιανοί μας κλέβουν και τον…μουσακά!Εκεί που μας χρωστάγανε!…


Σε ένα όργιο παραπληροφόρησης,σε όλα τα επίπεδα, προχωρούν οι Σκοπιανοί, στην προσπάθεια τους να επωφεληθούν, όσο γίνεται περισσότερο, από το περιεχόμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Βασιζόμενοι στο ότι η συγκεκριμένη συμφωνία τους δίνει την “μακεδονική εθνότητα” και την “μακεδονική γλώσσα”, επιχειρούν να σφετεριστούν απ’ την Ελλάδα όλα τα στοιχεία , που συνθέτουν την κουλτούρα και τις παραδόσεις της Μακεδονίας,που στον κεντρικό τους πυρήνα έχουν αμιγώς Ελληνικό χαρακτήρα.
Πιο συγκεκριμένα,όπως ανέφερε στην εκπομπή του OPEN TV «Ώρα Ελλάδος 5:30» ο Κερκυραίος ξενοδόχος Ανέστης Παϊπέτης που βρίσκεται στην έκθεση γαστρονομίας του Βερολίνου, όλα τα περίπτερα που έχουν στηθεί από τα Σκόπια έχουν επιγραφές που μιλούν για «μακεδονική κουζίνα», ενώ αναφέρουν τον μουσακά ως σκοπιανό φαγητό.
Πρόκειται για πολύ άσχημη εξέλιξη που θα έχει επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία αφού ο μουσακάς θεωρείται και είναι το σήμα κατατεθέν της ελληνικής κουζίνας και αποτελεί βασικό στοιχείο ανάμνησης των ξένων τουριστών που επισκέφτηκαν την χώρα.
Όποιον ξένο τουρίστα και αν ρωτήσουν για την Ελλάδα θα μιλήσει για «σουβλάκια, χωριάτικη σαλάτα και μουσακά». Αυτό που κάνουν τώρα οι Σκοπιανοί είναι με μεθοδικότητα από την στιγμή που πήραν τα κληρονομικά δικαιώματα της Μακεδονίας να αποσπάσουν το μεγαλύτερο μέρος της ιστορικής, πολιτιστικής και γαστρονομικής κληρονομιάς του Ελληνισμού όχι μόνο προς δημιουργία δικιάς τους «ένδοξης ταυτότητας» με δανεικά υλικά, αλλά και για να αποκομίσουν τεράστια οικονομικά οφέλη.
Δυστυχώς επειδή ο μέσος κάτοικος του πλανήτη έχει χαμηλό επίπεδο γνώσεων είναι πολύ πιθανό η προπαγάνδα των Σκοπιανών να έχει αποτελέμσματα. Αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές στης στο να πείθει εκ του αντιθέτου ότι αυτή είναι ο πραγματικός κάτοχος αυτών των χαρακτηριστικών προϊόντων.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: