ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Έμπλεξε πολύ άσχημα το Μαξίμου με τον Καμμένο


Νέα φθορά στο κυβερνητικό κόμμα και προσωπικά στον Α. Τσίπρα δημιουργούν οι συνεχείς επιθέσεις του Π. Καμμένου

Οι απειλές του Πάνου Καμμένου στον Αλέξη Τσίπρα φαίνεται να πιάνουν τόπο και ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει τον τρόπο  ώστε να αλλάξει κατά το δοκούν τα πράγματα στη Βουλή και να μην στερήσει από τον πρώην συγκυβερνήτη την κοινοβουλευτική του ομάδα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών είπε:  «Σύμφωνα με την πολιτική θέση της κυβέρνησης, δεν είναι ούτε ηθικά ούτε πολιτικά ορθό να διαλύονται κοινοβουλευτικές ομάδες κομμάτων τα οποία, μέσα από τη διαδικασία των εκλογών, εξασφάλισαν την είσοδό τους στη Βουλή» και πρόσθεσε με νόημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει «να ανοίξει αυτή τη συζήτηση».

Το ερώτημα είναι το πώς θα καταφέρει να παραμείνει ως ΚΟ στη Βουλή το κόμμα του Καμμένου από την στιγμή που θα αποχωρήσει ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και την θέση του θα πάρει ο Τέρενς Κουίκ που είναι εκτός κόμματος και είναι δεδομένο ότι δεν θα μείνει ενταγμένος στους ΑΝΕΛ.
Πολλοί ερμήνευσαν τις δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου ως μήνυμα στο Θανάση Παπαχριστόπουλου να μην παραιτηθεί αν και ο ίδιος σήμερα επανέλαβε την πρόθεσή του αύριο να παραδώσει την έδρα του.
Ο υφιστάμενος κανονισμός της Βουλής απαιτεί γενικώς 10 βουλευτές για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας, αριθμός όμως που περιορίζεται σε 5 εφόσον τo Kόμμα με τo oπoίo εξελέγησαν και στo oπoίo εξακoλoυθoύν να ανήκoυν έλαβε μέρoς στις γενικές εκλoγές από τις oπoίες πρoήλθε η Boυλή, με συνδυασμoύς στα δύo τρίτα των εκλoγικών περιφερειών της χώρας, έχοντας συγκεντρώσει πoσoστό τoυλάχιστoν 3%.
fimotro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: