ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Έκτακτο:O Τσίπρας αποφάσισε να λύσει τον “Γόρδιο Δεσμό” !Άμεσα ψήφος εμπιστοσύνης και Συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή!


Έντονα θορυβημένος από την κατακραυγή και τις τηλεφωνικές αποδοκιμασίες,που δέχονται βουλευτές,οι οποίοι σκέπτονται να υπερψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών,ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να κόψει τον “Γόρδιο Δεσμό” και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση την επόμενες μέρες στην Βουλή,ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης και στην συνέχεια ψηφίζοντας την Συμφωνία των Πρεσπών. Σύμφωνα με πληροφορίες του europost.gr ο Πρωθυπουργός είναι έντονα ενοχλημένος από την στάση του Πάνου Καμμένου,για αυτό και θεωρεί ότι δεν είναι δυνατόν να παραταθεί άλλο η σχετική εκκρεμότητα.Αισθάνεται ιδιαίτερα ενισχυμένος από τον ξένο παράγοντα (ΗΠΑ και Γερμανία) και από την προσωπική ενθάρρυνση,που του έδωσε η Αγκέλα Μέρκελ κατά την προχθεσινή συνάντηση τους.
Στενοί συνεργάτες του κυρίου Τσίπρα,στους οποίου έχει αναθέσει την Κοινοβουλευτική αριθμητική,δηλαδή να γκρουπάρουν όλους τους βουλευτές που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και στην συνέχει θα ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών,έχουν αναφέρει προς τον ίδιο ότι ο χρόνος δουλεύει σε βάρος του και ότι πρέπει να τελειώσει η όλη διαδικασία τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Το αίτημα Καμμένου
Υπενθυμίζεται, πως ο κ. Καμμένος θα ζητούσε από τον Πρωθυπουργό να μην συμπεριλάβει κανένα από τα στελέχη του στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Σε αυτή την περίπτωση το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα μπορούσε να είναι συναινετικό με τον επικεφαλής του Πενταγώνου να θέτει μεν θέμα κομματικής πειθαρχίας στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά να μην πράττει το ίδιο και στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Με αυτόν τον τρόπο, οι απώλειες για τους ΑΝΕΛ θα περιοριστούν στον Θανάση Παπαχριστόπουλο και στην Έλενα Κουντουρά και θα παραμείνει με 5 βουλευτές τους επόμενους μήνες. Κομβικό ρόλο σε αυτό το “deal” παίζει ο Βασίλης Κόκκαλης. Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, όμως φέρεται πως θα στηρίξει την κυβέρνηση.
Συνεπώς, θα πρέπει να αποχωρήσει από το χαρτοφυλάκιό του προκειμένου να μην χρειαστεί ο Πάνος Καμμένος να τον διαγράψει και να μείνει με 4 βουλευτές, γεγονός που θα χαλούσε την ισορροπία. Υπενθυμίζεται πως την αλλαγή της ονομασίας των γειτόνων σε “Βόρεια Μακεδονία” δεν θα ψηφίσουν επίσης, εκτός από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο Κώστας Κατσίκης, η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και ο Κώστας Ζουράρις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: