ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Την Παρασκευή ψηφίζεται το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ: Ολοκληρώνεται η εθνική ήττα


Την προσεχή Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου κατατίθεται στην Ολομέλεια της Βουλής το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και η ψηφοφορία. Φυσικά δεν τίθεται θέμα για το αν θα βρεθούν οι 151 που θα το ψηφίσουν. Αυτό θεωρείται δεδομένο. Άλλωστε ο Θ.Παπαχριστόπουλος περιμένει να παραιτηθεί αφού ψηφίσει και ο ίδιος το πρωτόκολλο της ένταξης.
Σημειώνεται ότι η υπερψήφιση του πρωτοκόλλου είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να τροποποιήσουν οι Σκοπιανοί το Σύνταγμά τους.
Χθες αποκαταστάθηκε η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, αφού οι έξι βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν και έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, εντάχθηκαν στην συμπολίτευση και πλέον η κυβέρνηση έχει 151 ψήφους στη Βουλή και θα μπορεί να κυβερνά χωρίς τα εμπόδια των επιτροπών όπου δεν είχαν πλειοοψήφια.
Ετσι δεν θα αναγκάζονται και οι βουλευτές της ΝΔ να πατάνε «κατά λάθος» το «Ναι» στα κυβερνητικά νομοσχέδια όπως έγινε με τις δύο ψήφους που έριξαν για να περάσει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ για το ΑΣΕΠ.
Οι έξι βουλευτές, Κώστας Ζουράρις, Έλενα Κουντουρά, Σπύρος Δανέλλης, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα και Βασίλης Κόκκαλης, δηλώνουν ότι από εδώ και πέρα επιθυμούν η ψήφος τους να προσμετράται στις ψήφους της συμπολίτευσης σε όλα τα νομοσχέδια που ψηφίζονται χωρίς ονομαστική ψηφοφορία.
Και μπορεί τυπικά να μην θεωρείται προσχώρηση αφού πρέπει να το ζητήσει και ο αρχηγός της Κ.Ο. Αλέξης Τσίπρας, αλλά αυτά είναι απλώς «διαδικαστικά» θέματα.
Με επιστολή τους στο προεδρείο της Βουλής, οι 6 βουλευτές ζητούν η ψήφος τους, στις ψηφοφορίες για όλα τα νομοσχέδια που θα γίνουν στο εξής να προσμετράται με του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: