ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Ένα απέραντο... δικαστήριο ο Δήμος Αμαρουσίου


Δυο πρωτοφανή σκάνδαλα κλονίζουν τον τελευταίο καιρό τον Δήμο Αμαρουσίου, δημιουργώντας τεράστια αναστάτωση, καθώς δυο υποψήφιοι δήμαρχοι στις προσεχείς εκλογές είναι ο ένας υπόδικος, ο άλλος διωκόμενος για μείζονος σημασίας αδικήματα, που άπτονται του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «F&M Voice», τον δρόμο της Δικαιοσύνης έχουν πάρει σοβαρότατες καταγγελίες, εις βάρος του υποψήφιου Δημάρχου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου, του ανθρώπου που επίσημα στηρίζει η Ν.Δ. για τον Δήμο Αμαρουσίου. Πώς, όμως, είναι δυνατόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μιλάει για κάθαρση, να καταγγέλλει για διαφθορά τον ΣΥΡΙΖΑ και ο υποψήφιος που στηρίζει επίσημα να είναι κατηγορούμενος;
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι, το σκάνδαλο έχει προκαλέσει την οργή των δημοτών της «γαλάζιας» παράταξης. Από την άλλη, για τους καλά γνωρίζοντες, ο κ. Αμπατζόγλου είναι επί χρόνια στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και σύμφωνα με πληροφορίες «απαίτησε» τη στήριξη του κόμματος στο πρόσωπο του φίλου του. Κάτι που για μια ακόμη φορά αποδεικνύει ότι η οικογενειοκρατία στη Ν.Δ. καλά κρατεί -κι ας μην πρόκειται για δεσμούς αίματος.
O κύριος Αμπατζόγλου είναι πολιτικός επιστήμονας και φαρμακοποιός με σημαντική διοικητική εμπειρία, καθώς έχει διατελέσει διοικητής του ΙΚΑ, διοικητής του ΟΑΕΔ και τέλος πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου την εποχή που, όπως πληροφορούμαστε τον τελευταίο καιρό με το σκάνδαλο της Novartis, γινόταν «πάρτι» στον τομέα της Υγείας.
Στη δικογραφία που αφορά το σκάνδαλο στον ΕΟΠΠΥ και διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, εν συνεχεία στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τέλος την υπόθεση ανέλαβε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γιώργος Καλούδης, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε εννέα πρόσωπα, μεταξύ άλλων και στον κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου . Πιο συγκεκριμένα, κατηγορείται για «πράξεις απιστίας κατά την υπηρεσία από κοινού τελεσθείσας και κατ’ εξακολούθηση, με περιουσιακή ζημιά που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ αλλά και τις 150.000 ευρώ σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου».
Να ήταν ένας...
Και σαν να μην έφτανε ο ένας υποψήφιος Δήμαρχος που έχει θέματα με τη Θέμιδα, έχουμε και δεύτερο, ήδη υπόδικο. Τον τωρινό πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου και διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του ΚΑΤ, κύριο Παναγιώτη Βραχνό. Δικάζεται στο Γ’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τα αδικήματα της κλοπής κατά συναυτουργία και της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου. Η δίκη ξεκίνησε στις 17 Μαΐου 2017 και συνεχίζεται τον προσεχή Απρίλιο.
Τα ερωτήματα είναι πολλά. Η Ν.Δ. δεν γνώριζε τον δικό της κύριο Αμπατζόγλου ; Ποια θα είναι η πορεία του Δήμου, αν κάποιος από τους υποψηφίους Δημάρχους κριθεί ένοχος και έχει εκλεγεί; Οι δημοτικοί σύμβουλοι των εν λόγω υποψηφίων τα γνωρίζουν όλα αυτά; Και αν όχι, θα ήθελαν να συνδέσουν το όνομά τους με κάποιον υποψήφιο που αντιμετωπίζει τέτοιες κατηγορίες, έστω κι αν τελικά αποδειχθεί αθώος;
www.fmvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: