ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Απτόητο το θράσος του Τσαβούσογλου και οι επεκτατικές του βλέψεις!-«Ξεκινάμε γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ»


Την εξαγγελία ότι η Τουρκία «τις προσεχείς ημέρες» θα ξεκινήσει εξορύσεις, με δυο σκάφη, γύρω από την Κύπρο, έκανε προ ολίγου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και προκαλεί αντιδράσεις!
-
Έκτακτα δελτία από τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν την είδηση.
«Χωρίς την Τουρκία δεν μπορεί να γίνει τίποτα στη Μεσόγειο. Δεν θα το επιτρέψουμε» είπε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος ΥΠΕΞ.
Σύμφωνα με το τουρκικό CNN, ο Τσαβούσογλου είπε ότι η εξόρυξη θα ξεκινήσει «τις επόμενες ημέρες».
Οι τουρκικές δηλώσεις έρχονται, ενώ η ώρα των επίσημων ανακοινώσεων, για τις ερευνητικές εργασίες της ExxonMobil στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, φαίνεται ότι έχει φθάσει.
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις πληροφορίες  την ερχόμενη εβδομάδα, εάν δεν υπάρξουν συγκλονιστικές εξελίξεις, κυβέρνηση και εταιρεία θα δημοσιοποιήσουν τα ευρήματα των δυο γεωτρήσεων, στους στόχους «Δελφύνη» και «Γλαύκο».
Οι τελευταίες πληροφορίες υποστηρίζουν πως μετά την ερχόμενη Δευτέρα, πιθανότητα εντός του πενταημέρου που ακολουθεί, ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης θα ανακοινώσει το πέρας των ερευνητικών εργασιών της ExxonMobil και τα ευρήματα των δυο γεωτρήσεων.
Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν μετά την ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, από τον Υπουργό Ενέργειας.
Τέλος, οι τουρκικές κινήσεις στην ευρύτερη περιοχή παρακολουθούνται και από άλλα κράτη της περιοχής μιας και η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως η επίδειξη ισχύος δεν έχει στόχο μόνο την Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: