ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Βλέπει πολιτική αλλαγή και άρχισε την στροφή ο Πάιατ


Συνάντηση σε πολύ διαφορετικό κλίμα με τον πρόεδρο της ΝΔ

Το κλασικό παράδειγμα των πρέσβεων των ΗΠΑ στην Αθήνα. Ότι δείξει το κλίμα και οι μυστικές δημοσκοπήσεις της Αμερικανικής πρεσβείας εκεί πάνε και οι ίδιοι. Η αλλαγή κλίματος μεταξύ του Αμερικανού πρέσβη και του προέδρου της ΝΔ είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.
Στο πλαίσιο αυτό, αυνάντηση με τον Τζέφρι Πάιατ είχε σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Η προσέλκυση διεθνών επενδύσεων στην Ελλάδα, η ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ στον τομέα της Ενέργειας, αλλά και τα θέματα ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχής της χώρας μας ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν. Παράλληλα, ο Τζ. Πάιατ ενημέρωσε τον Κ. Μητσοτάκη και για την πολυμελή αμερικανική αποστολή που θα έρθει την επόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στο Οικονομικό Forum των Δελφών.
Οι Αμερικανοί ξέρουν ότι ο φυσικός πολιτικός σύμμαχος των ΗΠΑ δεν είναι φυσικά οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο κεντροδεξιός πολιτικός χώρος. Μπορεί να έκαναν την δουλειά τους στα Σκόπια με τον Τσίπρα, ξέρουν όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με το παρελθόν του δεν αποτελεί σοβαρό και αξιόπιστο συνομιλητή. Με τους Ρουβίκωνες αγκαλιά δεν γίνεται φιλοαμερικανική πολιτική.
Ο Πάιατ ετοιμάζεται για την πολιτική αλλαγή. Που ξέρε ότι θα έρθει…
fimotro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: