ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Βρώμικο σχέδιο Ράμα να κλέψει την Ελληνική περιουσία


Το ΥΠΕΞ και η Ελληνική πρεσβεία κοιμούνται όρθιες διαμηνύοντας πως δεν έχουν λάβει ακόμα την επίσημη μετάφραση του κειμένου της υπουργικής απόφασης 708

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο του Έντι Ράμα να αρπάξει τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών. Περιουσία η οποία τους ανήκει και χάνεται στα βάθη των αιώνων από τους προγόνους τους. Στην ουσία, ο Αλβανός πρωθυπουργός, παρά τις παρεμβάσεις της Αθήνας και της διεθνούς κοινότητας, υλοποιεί το σχέδιό του πιάνοντας εξ απηνής τους πάντες, καθώς είχε δοθεί η αίσθηση πως το θέμα είχε παγώσει, και ρίχνει «λάδι» στη φωτιά των ελληνοαλβανικών σχέσεων.
Από την πλευρά τους, ωστόσο, το ΥΠΕΞ και η Ελληνική πρεσβεία κοιμούνται όρθιες διαμηνύοντας πως δεν έχουν λάβει ακόμα την επίσημη μετάφραση του κειμένου της υπουργικής απόφασης 708, ενώ η ελληνική μειονότητα που βρίσκεται σε αναβρασμό κάνει λόγο για αρπαγή του συνόλου της περιουσίας της, με πρόσχημα την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι χάρτες που δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ και αφορούν τις εκτάσεις που θα περιέλθουν στην κατοχή του αλβανικού υπουργείου τουρισμού είναι περισσότερες απ’ όσες αρχικά υπολογίζονταν.
Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2018 επικράτησε ένταση στη Χειμάρρα, όταν οι μπουλντόζες πήγαν να γκρεμίσουν τα σπίτια των Βορειοηπειρωτών, με άλλοθι  απόφαση που έκανε λόγο για καταγραφή ακινήτων και  υπαγωγή τους στην αρμοδιότητα του υπουργείου Τουρισμού της Αλβανίας.
Αλλά και σε άλλες περιπτώσεις η κυβέρνηση Ράμα επιδίωξε να εκμεταλλευθεί  το πρόβλημα της μη ύπαρξης τίτλων ιδιοκτησίας στην περιοχή της Χειμάρρας, προκειμένου να αναγκάσει τους Έλληνες κατοίκους της περιοχής να αποχωρήσουν από τις πατρογονικές τους εστίες.
Η δημοσίευση, λοιπόν, της εν λόγω υπουργικής απόφασης, πρόκειται για μια σαφώς επιθετική κίνηση κατά της ελληνικής μεινότητας, οι σχέσεις με την οποία διαταράχθηκαν περαιτέρω με το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, στις 28 Οκτωβρίου 2018.
fimotro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: