ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Προδοσία δίχως τέλος: Οι «σέλφι» του Τσίπρα με τον Ζάεφ κοστίζουν στην Ελλάδα 200 εκατ. ευρώ! – Η Αθήνα δίνει επιχορήγηση στα Σκόπια


Για πιθανότητα επιχορήγησης 200 εκατ. ευρώ των Σκοπίων από την Ελλάδα κάνει λόγο η κυβέρνηση της πΓΔΜ, πυροδοτώντας νέα ερωτηματικά για το μέγεθος της προδοσίας πίσως από την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών.
Η κυβέρνηση Τσίπρα, χωρίς όρια πια, ενώ ο ελληνικός λαός προσπαθεί να επιβιώσει αποφασίζει να προχωρήσει σε οικονομική στήριξη των Σκοπίων. Εάν επιβεβαιωθεί ο συγκεκριμένος ισχυρισμός θα είναι η απόδειξη ότι οι Έλληνες έμειναν μόνοι τους.
Με ανοικτά μέτωπα σε Αλβανία και Τουρκία, οι ΣΥΡΙΖΑίοι προτιμούν να στηρίξουν του Σλάβους που διεκδικούν τη Μακεδονία μας, ενώ τα χρήματα θα μπορούσαν να διατεθούν για ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ελληνικές οικογένειες προσπαθούν να επιβιώσουν με ψίχουλα και η κυβέρνηση πληρώνει τις «σέλφι» του Τσίπρα με τον ψευδομακεδόνα ομόλογό του. Είναι καιρός πια να μπει ένα τέλος στην πρωτοφανή προδοσία της αριστερής κυβέρνησης και να επιβληθούν Ποινές, καθώς τα όρια της εσχάτης προδοσίας έχουν ξεπεραστεί.
Σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης των Σκοπίων, αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι στη συνάντηση του πρωθυπουργού της χώρας με τοπικούς επιχειρηματίες της Γευγελή, «έγινε λόγος και για την πιθανή επαναχορήγηση κονδυλίων από την Ελλάδα, που συνολικά ανέρχονται στα περίπου 200 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 80-90 περίπου εκατ. ευρώ διατίθενται για την Βόρεια Μακεδονία, ένα εργαλείο που χρησιμοποιούσε η Ελλάδα μέχρι το 2005 (σ.σ. Μέσω του Ελληνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων – ΕΣΟΑΒ) και το οποίο τώρα θα επαναλειτουργήσει – και πάνω σ’ αυτό εργάζονται οι δημόσιες υπηρεσίες των δύο χωρών».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της πΓΔΜ Κότσο Ανγκιούσεφ, αρμόδιος για οικονομικά ζητήματα, ο οποίος συνόδευε σήμερα τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ κατά την επίσκεψή του στην Γευγελή, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πόλη αυτή την ερχόμενη περίοδο, θα έχει πολλαπλά οφέλη από την φιλία που εγκαθιδρύθηκε με την Ελλάδα, λόγω και της εγγύτητάς της με την πλέον αναπτυγμένη χώρα της περιοχής

Συνάντηση Ζάεφ με επιχειρηματίες

Την ίδια ώρα συνάντηση με επιχειρηματίες είχε στην Γευγελή είχε ο Ζόραν Ζάεφ. Από εκεί σημείωσε πως τα πρώτα άμεσα και θετικά αποτελέσματα από την νέα φιλία με την Ελλάδα, θα γίνουν ορατά ακριβώς εκεί, στην Γευγελή, όπου με την συμβολή της επιχειρηματικής κοινότητας θα πρέπει αυτά να πολλαπλασιαστούν.
«Οι δυνατότητες που διαμορφώνονται με την Ελλάδα, ιδιαίτερα γι’ αυτή την περιοχή, αλλά πιστεύω και για όλη την χώρα, θα πρέπει να αξιοποιηθούν για την αύξηση του εμπορίου, της παραγωγής, της προώθησης των προϊόντων στην Ελλάδα, για νέες επενδύσεις από την Ελλάδα στην Βόρεια Μακεδονία, για κοινές επενδύσεις και άλλες πολλές δυνατότητες που διαμορφώνονται», ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ.
www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: