ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Τελικά ο Πετσίτης είναι… παντού! Ακόμα και στο Μέγαρο Μαξίμου τη νύχτα του δημοψηφίσματος


Ο Μανώλης Πετσίτης είναι… παντού. Ο «Μανόλο του Παππά», όπως τον αποκαλούσαν στην Κουμουνδούρου ήταν παρών σε πολλά μέρη. Όπως στην Κύπρο, στο Μέγαρο Μαξίμου, στη ΔΕΠΑ, μέχρι και στη FIFA.
Μέχρι και το 2014 ήταν σερβιτόρος σε ένα ταχυφαγείο της Λεωφόρου Συγγρού. Μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στην κυβέρνηση αναβαθμίστηκε σε σύμβουλο μεγάλων επιχειρήσεων αλλά και σε άνθρωπο υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου που μπαινόβγαινε με περίσσια ευκολία στα διευθυντικά γραφεία δημόσιων υπηρεσιών με σκοπό να τακτοποιήσει «διάφορα ζητήματα».

Φαίνεται λοιπόν ότι η αποκάλυψη από το Πρώτο ΘΕΜΑ την περασμένη Κυριακή για την έρευνα που διέταξαν οι ελληνικές δικαστικές αρχές και το άνοιγμα των λογαριασμών του Πετσίτη στην Κύπρο όπου βρέθηκαν αδικαιολόγητα εμβάσματα χιλιάδων ευρώ, πυροδότησε σειρά αποκαλύψεων και από άλλα μέσα ενημέρωσης που επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ καθώς αναρτήθηκαν έγγραφα που αποδεικνύουν το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του «μυστικοσύμβουλου» του Μαξίμου από την αντίστοιχη Κυπριακή Αρχή για τον εντοπισμού του βρώμικου χρήματος.
Τη στιγμή, δε, που οι άλλοτε «σύντροφοι» του Μανώλη Πετσίτη, κάνουν τώρα ότι δεν τον γνωρίζουν ή πως ταχα το έργο του στην κυβέρνηση και στο κόμμα είχε εθελοντικό χαρακτήρα λέγοντας πως δεν πληρωνόταν για τις υπηρεσίες που πρόσφερε, νέο βιντεοσκοπημένο υλικό εμφανίζει τον Πετσίτη σε περίοπτη θέση στο Μέγαρο Μαξίμου, δίπλα στο Νίκο Παππά και δυο βήματα πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο ακολουθεί σα να πρόκειται για στενό του συνεργάτη.

Είναι η κρίσιμη βραδιά του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 και η κάμερα του βρετανικού Channel 4 εστιάζει στον πρωθυπουργό ο οποίος βρίσκεται μέσα στο Μαξίμου περιμένοντας να μάθει αν η πλειοψηφία ψήφισε υπέρ του ΌΧΙ η υπέρ του ΝΑΙ. Ο παραγωγός και οικονομικός ρεπόρτερ Πόλ Μέησον δίνει στο σπικάζ του την ατμόσφαιρα της βραδιάς ενώ ακολουθεί η ατάκα του πρωθυπουργού που δίνει το σύνθημα να σπεύσουν όλοι προς την αίθουσα απ’ όπου θα παρακολουθούσαν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος.

«Παιδιά πάμε; Σφύρα την έναρξη» εμφανίζεται να λέει ο Αλέξης Τσίπρας χαμογελαστός ενώ ακριβώς από πίσω του τον ακολουθούν οι πιο στενοί του συνεργάτες, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Παππάς και ο «εθελοντής» Μανώλης Πετσίτης. Πρόκειται, δε, και για τον μοναδικό άνθρωπο που προέβλεψε το εκλογικό αποτέλεσμα στις δεύτερες εκλογές του Σεπτεμβρίου με το όνομα του να φιγουράρει στη γνωστή «χαρτοπετσέτα» δίπλα στο όνομα του Τσίπρα και των υπόλοιπων στελεχών της κυβέρνησης. Μεγάλη επιτυχία για έναν «εθελοντή ιδιώτη».
Αλήθεια πόσοι «ιδιώτες» έχουν την άνεση να βρίσκονται δίπλα στον πρωθυπουργό;

Θυμίζουμε ότι και τον Αύγουστο του 2014, όταν ο Τσίπρας με τον Παππά επισκέφτηκαν το Άγιο Όρος, ο Μανώλης Πετσίτης ήταν δίπλα τους. Το μαρτυρούν άλλωστε και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα. Το ίδιο συνέβη κι άλλες φορές, για παράδειγμα, τον Ιανουάριο του 2015 όταν ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, ο Πετσίτης ήταν εκεί, λίγα μέτρα απόσταση από τον πρωθυπουργό.
Όλως τυχαίως, ο Μανώλης Πετσιτης είναι ο πρώην συμμαθητής του Νίκου Παππά και γείτονας του καθώς τα σπίτια τους απέχουν ούτε 500 μέτρα το ένα από το άλλο. Κατά διαβολική σύμπτωση είναι και φορολογικός εκπρόσωπος στην Ελλάδα των κυπριακών offshore του περίφημου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου ο οποίος είχε κάνει το μυστηριώδες ταξίδι με το Νίκο Παππά στη Βενεζουέλα τάχα για να αγοράσουν «τρόφιμα και πετρέλαιο» από την Βενεζουέλα.

europost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: