ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Μόσχα παίρνει θέση για την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών!-«Οι υπουργοί δεν είχαν το δικαίωμα να υπογράψουν την συμφωνία»-«Υπήρχαν εξωτερικές πιέσεις για τις Πρέσπες»


Η  Μόσχα για άλλη μια φορά παίρνει θέση και δηλώνει την αρνητική στάση απέναντι στην προδοτική συμφωνία δηλώνοντας τι παράνομο και παράλογο αυτής!
-
Συγκεκριμένα ο Λαβρόφ, που έκανε λόγο για παραβάσεις στην έγκρισή της καθώς και για ισχυρές εξωτερικές πιέσεις.
Η Μόσχα είναι οργισμένη με τον Ζάεφ και τον Τσίπρα, για τα δικά της βέβαια συμφέροντα και αυτή.
Ειδικά για τον Έλληνα Πρωθυπουργό, διότι έπαιξε το παιχνίδι της Δύσης, βάζοντας τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ.
Για «κατάφωρη παραβίαση» του Συντάγματος έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα που διεξήχθη τον Σεπτέμβριο στη Βόρεια Μακεδονία σχετικά με την αλλαγή της ονομασίας και την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.
Στις διεργασίες που έλαβαν χώρα στη γειτονική χώρα, πριν από την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Moskovsky Komsomolets» και η οποία ήλθε σήμερα στη δημοσιότητα.
Ο ίδιος, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στη Βόρεια ΨΕΥΔΟΜακεδονία τον Σεπτέμβριο, παρατήρησε συγκεκριμένα:
«Διεξήγαγαν δημοψήφισμα, το οποίο οργανώθηκε με μια κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος», το οποίο, όπως εξήγησε ο Λαβρόφ, «προέβλεπε ότι πρέπει να τεθεί ένα ερώτημα σε δημοψήφισμα». Εντούτοις, τα ερωτήματα που ετέθησαν ήταν τρία: «Θέλετε να είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέλος του ΝΑΤΟ και είστε έτοιμοι να αλλάξει το όνομα της χώρας;».
Την ίδια ώρα, συμπλήρωσε ο ίδιος, από πλευράς της Δύσης υπήρχαν προτροπές προς τους Σκοπιανούς, προκειμένου να πουν στο δημοψήφισμα «Ναι, ναι, ναι» — συμπεριλαμβανομένων και του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και της Ύπατης εκπροσώπου Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι, που επισκέφτηκαν μάλιστα τα Σκόπια.
«Όταν κατηγορηθήκαμε ότι προσπαθούμε να αντιδράσουμε σε αυτό το δημοψήφισμα, δεν ήταν δίκαιο», τόνισε ο Λαβρόφ.
«Το μόνο πράγμα, στο οποίο δώσαμε προσοχή, ήταν ότι το Σύνταγμα της Βόρειας ΨΕΥΔΟΜακεδονίας έπρεπε να γίνει σεβαστό, σύμφωνα με το οποίο οι υπουργοί δεν είχαν το δικαίωμα να υπογράψουν τη Συμφωνία των Πρεσπών», επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.
mknews.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια: