ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Απίστευτο! Τα ΜΜΕ του Ερντογάν βλέπουν εκλογικό πραξικόπημα! Θέλουν να ερευνηθεί ο Ιμάμογλου για διασυνδέσεις με τρομοκρατία…


Σε μια ομοβροντία δημοσιευμάτων, περί «εκλογικού πραξικοπήματος» με την εμπλοκή «τρομοκρατών» της FETO (την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν) και του κουρδικού PKK, προέβη σήμερα ο φιλοκυβερνητικός Τύπος της Τουρκίας.
Στα δημοσιεύματα των εφημερίδων που πρόσκεινται στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφήνεται, μάλιστα, να εννοηθεί ενδεχόμενη σχέση του -εκτός απροόπτου- νέου δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, με τη FETO (!), ζητείται επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας και υπογραμμίζεται ότι ο επόμενος στόχος των «πραξικοπηματιών» θα είναι το σύνολο της Τουρκίας.
«Η Τουρκία αντιμετώπισε ένα πραξικόπημα στις εκλογές της 31ης Μαρτίου»
Το πλέον χαρακτηριστικό άρθρο -που φανερώνει και το πώς διαμορφώνεται η κοινή γνώμη στην Τουρκία- φιλοξενείται στην άκρως φιλοκυβερνητική Yeni Safak.
Ο βασικός αρθρογράφος της εφημερίδας, Ιμπραήμ Καραγκιούλ, αναφέρει σχετικά με τις εκλογές της Κυριακής ότι «πραγματοποιήθηκε ένα μυστικό εκλογικό πραξικόπημα. Εγιναν περίπλοκοι υπολογισμοί, με ένα άκρως λεπτομερές σχέδιο. […]. Οι εκλογές δεν είναι το θέμα, ούτε και τα συνηθισμένα λάθη που γίνονται στις κάλπες και την καταμέτρηση. Η Τουρκία αντιμετώπισε ένα πραξικόπημα στις εκλογές της 31ης Μαρτίου» σημειώνει ο αρθρογράφος.
«Αν δεν αποκαλυφθεί η αλήθεια, το επόμενο “θύμα” θα είναι η Τουρκία»
Ο Καραγκιούλ τονίζει στη συνέχεια ότι επρόκειτο για ένα «πολύ ειδικό πρότζεκτ, ένα σενάριο που ξεπερνά κατά πολύ μια αλλαγή στη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης. Αν δεν λυθεί το θέμα, αν δεν αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια, τότε το επόμενο βήμα (τους) θα είναι η Τουρκία».
Στο άρθρο της Yeni Safak επιχειρείται μια ανεξήγητη σύνδεση των διαδηλώσεων στο πάρκο Γκεζί, με το στρατιωτικό πραξικόπημα του 2016, γκιουλενιστές της FETO και τους… Κούρδους.
«Υπάρχουν πολυεθνικά συμφέροντα. Χρησιμοποιήθηκαν τρομοκράτες της οργάνωσης FETO, Κούρδοι του PKK, μέλη του φιλοκουρδικού HDP. Εγιναν προετοιμασίες και συνεννοήσεις με το CHP (σ.σ. το βασικό ρεπουμπλικανικό κόμμα της αντιπολίτευσης, όπου ανήκει και ο Ιμάμογλου)» λέει στη συνέχεια ο Καραγκιούλ και προσθέτει:
«Ολα έγιναν στο στυλ της FETO. Μηδενίστηκαν ψήφοι του AKP (σ.σ. κόμμα του Ερντογάν), άλλες βγήκαν άκυρες, αντιγράφηκαν σωστά και μεταφέρθηκαν στο CHP. Μπορώ να παραθέσω εκατοντάδες παραδείγματα» σημειώνει ο αρθρογράφος -δίχως ωστόσο να τα παραθέτει- και στη συνέχεια περνά στις… προτάσεις.
Να ερευνηθεί τυχόν σχέση του Ιμάμογλου με τη FETO!
Κατά τον ίδιο, πρέπει να γίνουν ξανά οι εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, ή έστω να καταμετρηθούν ξανά οι ψήφοι.
«Πρέπει να αποκαλυφθούν τα μέλη της FETO και του PKK στις εκλογικές επιτροπές. Πρέπει επίσης να γίνει μια βαθιά και εκτενής έρευνα για να φανεί αν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στον Εκρέμ Ιμάμογλου και τη FETO» καταλήγει ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ.
Και άλλα δημοσιεύματα
Σε παρόμοιο τόνο είναι και το σημερινό πρωτοσέλιδο και βασικό δημοσίευμα της τουρκικής STAR.
Οπως τονίζεται στο ρεπορτάζ, κατά τις εκλογές της Κυριακής ακολουθήθηκε μια οργανωμένη μέθοδος κλοπής ψήφων.
Η εφημερίδα κάνει, επίσης, λόγο για μια απόπειρα να αντικατασταθεί η λαϊκή βούληση μέσω της απάτης, την οποία καταγγέλλει, ενώ κάνει -όπως και η Yeni Safak- μια απόπ
ειρα σύνδεσης των διαδηλώσεων κατά του Ερντογάν, με τη FETO, το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 και τις εκλογές.
Τα δημοσιεύματα των φιλοκυβερνητικών εφημερίδων της Τουρκίας που κάνουν λόγο για «εκλογική πραξικόπημα» καυτηρίασε και ο ανταποκριτής του BBC στην Τουρκία, Μαρκ Λόουεν.
europost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: