ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Χάος στον σταθμό Λαρίσης – Κατάληψη από πρόσφυγες!


Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια γιατί οι πρόσφυγες ΄λεχουν κατασκηνώσεις στις αποβάθρες και πάνω στις ράγες του τρένου!

Τραγικά πράγματα έξακολουθούν και συμβαίνουν στη χώρα με την κυβέρνηση ανήμπορη να χαράξει μια απλή πολιτική αντιμετώπισης του προβλήματος.
Στο απροχώρητο έχει φτάσει όπως όλα δείχνουν, η κατάσταση με το προσφυγικό από το πρωί σε Διαβατά και Αθήνα. Το κλίμα στα Διαβατά είναι ιδιαίτερα τεταμένο με τους πρόσφυγες να προσπαθούν να φτάσουν στον άτυπο καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί από την Πέμπτη έξω από τη δομή του πρώην στρατοπέδου «Αναγνωστοπούλου», ενώ στην Αθήνα περίπου 300 πρόσφυγες έχουν κάνει κατάληψη στο σταθμό Λαρίσης και ζητούν να μεταφερθούν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, προκειμένου να φύγουν από την Ελλάδα.
Τα δρομολόγια προς την Θεσσαλονίκη έχουν αναβληθεί όλα ενώ οι πρόσφυγες έχουν καταλάβει τόσο τις αποβάθρες όσο και τις ράγες του σταθμού! Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλα τα δρομολόγια στον άξονα αλλά και στον Προαστιακό και ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι σήμερα 5 Απριλίου, από τις 10 το πρωί, λόγω κατάληψης των σιδηροδρομικών γραμμών από μετανάστες στον ΣΣ Λαρίσης, δεν εκτελούνται δρομολόγια στον άξονα καθώς και στον Προαστιακό Αθηνών.
Κατά συνέπεια, έχει ανασταλεί και η έκδοση εισιτηρίων για τους προορισμούς που επηρεάζονται.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζητά την κατανόηση των πελατών της για την αναστάτωση που έχει προκληθεί από την κατάσταση αυτή.
Παρά τον αστυνομικό κλοιό που έχει στηθεί, οι πρόσφυγες που συρρέουν στα Διαβατά με την ελπίδα ότι θα υλοποιηθεί η φήμη που κυκλοφόρησε μέσω Facebook ότι θα περάσουν στη Βόρεια Ευρώπη αν φτάσουν μαζικά στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων εξακολουθούν να προσπαθούν να φτάσουν στον καταυλισμό μέσα από χωράφια και ρέματα.
Όσοι επιχειρούν να φτάσουν στον καταυλισμό από το δρόμο συναντούν τον αστυνομικό φραγμό με τις αντεγκλήσεις να είναι συχνές.
fimotro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: