ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Ανατροπή εκ των έσω για Ερντογάν -Το τελευταίο αλλά ισχυρό χαρτί των ΗΠΑ


Τράβηξαν το τελευταίο τους χαρτί οι ΗΠΑ με νέο κόμμα που θα προέρχεται από τα σπλάχνα του AKP και θα οδηγήσει, όπως πιστεύουν, στην ανατροπή του Ρ.Τ.Ερντογάν. Οι πρωτεργάτες του νέου κόμματος, που θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση της Δύσης, είναι οι Μπαμπακάν, Γκιούλ και Νταβούτογλου.
Οι τρεις φέρεται να έχουν υποσχεθεί στη Δύση ότι θα επαναφέρουν την Τουρκία στην «κανονικότητα».
Μάλιστα ο Α.Νταβούτoγλου προχώρησε σε μανιφέστο κατά του Ρ.Τ.Ερντογάν αναγκάζοντας τον τελευταίο να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση και να αναγγείλει «καρατομήσεις» στο εσωτερικό του κόμματος του.
Πιο αναλυτικά, εντείνονται οι υπόγειες διεργασίες στην Τουρκία, παρά την παντοκρατορία, αλλά και την τρομοκρατία από τον Ταγίπ Ερντογάν.
Κορυφαία στελέχη μέχρι πρόσφατα του ΑΚΡ (του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν δηλαδή), του οποίου υπήρξαν ιδρυτές, φέρονται να πρωτοστατούν στο παρασκήνιο για την ίδρυση νέου κόμματος.
Μεταξύ των στελεχών αυτών είναι ο Αλί Μπαμπακάν, ο Αμπντουλάχ Γκιούλ, αλλά και ο «θεωρητικός» του ΑΚΡ Αχμέτ Νταβούτογλου, στελέχη που περιθωριοποιήθηκαν η αποστασιοποιήθηκαν μετά από διαφωνίες τους με τον Ερντογάν. Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως έχουν συγκεντρώσει 50 πρώην και νυν βουλευτές του AKP.
Το νέο κόμμα θα λέγεται “Yeni Parti”, δηλαδή «Νέο Κόμμα» και όπως όλα δείχνουν ο βασικός τους στόχος είναι οι προεδρικές εκλογές του 2024.
Ο Α.Γκιουλ έλαβε μια σημαντική πρωτοβουλία πριν μερικές ημέρες. Ο τέως Πρόεδρος της Τουρκίας συναντήθηκε με τον τέως Πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου. Η συνάντηση έγινε ύστερα από αίτημα του κ. Γκιούλ.
Εξαιτίας αυτών των εξελίξεων, χτες το μεσημέρι από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος του, ο Πρόεδρος Ερντογάν άφησε να εννοηθεί ότι στο τουρκικό πολιτικό προσκήνιο λαμβάνουν χώρα «περίεργες εξελίξεις». Σύμφωνα με τον ίδιον η τελική εικόνα θα ξεκαθαρίσει μέχρι τα τέλη αυτής της εβδομάδας.
Τόσο ο Ερντογάν όσο και οι υποστηρικτές του αποδίδουν τις ήττες που υπέστησαν σε εκλογική νοθεία από άγνωστες ομάδες, ενώ διεξάγουν δικαστικό αγώνα για την ανατροπή των εκλογικών αποτελεσμάτων.
«Καθώς μαχόμαστε έξω από το κόμμα, πρέπει να πω ότι έχουμε ανθρώπους που μας κάνουν ζημιά κι από το εσωτερικό», τόνισε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του σε υποστηρικτές του κόμματος του.
Δεν αναφέρθηκε στα ονόματα των εσωτερικών εχθρών του, αλλά είναι γνωστό σε ποιους αναφέρεται.
«Αυτό που συμβαίνει σε κάθε επαρχία και σε κάθε εκλογική περιφέρεια, το έχουμε πληροφορηθεί.
Τα γνωρίζουμε όλα, για το μέλλον αυτού του κόμματος θα αποδώσουμε ευθύνες. Δεν θα τους κουβαλάμε στην πλάτη μας», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.
pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια: