ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Folli Follie: Το πόρισμα της μεγάλης απάτης, το «καρουζέλ» και... ο κ. Πουτσίδης


Απίστευτες αποκαλύψεις από τη δικογραφία - Έστελναν πλαστά εμβάσματα εκατοντάδων εκατομμυρίων από ανύπαρκτους τραπεζικούς λογαριασμούς και έσπαγαν πλάκα: «Τι όνομα να βάλω στο έμβασμα;», «Βάλε... Γιώργος Πουτσίδης» - Πούλησαν μετοχές την ώρα του σκανδάλου και άρπαξαν €9,7 εκατ.

Μία από τις πιο «τρελές» επιχειρηματικές απάτες σε παγκόσμια κλίμακα αποκαλύπτεται μέσα από τα στοιχεία της δικογραφίας και το πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που φέρνει στη δημοσιότητα το ΘΕΜΑ. Και το όνομα αυτής; Folli Follie, τι άλλο;

Η «Prada των φτωχών» αποδείχθηκε μια φούσκα που σκάει τώρα με πάταγο, δυσφημώντας το ελληνικό επιχειρείν.

Βαριές ευθύνες, καθώς η έρευνα του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση στρέφεται στην κατηγορία για «εγκληματική οργάνωση» προκύπτουν για τον πατριάρχη της επιχειρηματικής οικογένειας, Δημήτρη Κουτσολιούτσο, τον «χρυσό διάδοχο» Τζώρτζη Κουτσολιούτσο και δεκάδες εμπλεκόμενα στελέχη της εταιρείας για την κομπίνα των πολλών εκατομμυρίων.

Έστελναν πλαστά εμβάσματα εκατοντάδων εκατομμυρίων από ανύπαρκτους τραπεζικούς λογαριασμούς και έσπαγαν πλάκα: «Τι όνομα να βάλω στο έμβασμα;», «Βάλε... Γιώργος Πουτσίδης», έφτιαξαν συνθηματικό κωδικό με το όνομα «Merry-go-round» (γύρω-γύρω όλοι) για να φουσκώνουν τους τζίρους ενώ έγραφαν ότι είχαν στο ταμείο 225 εκατ. ευρώ και είχαν μόλις ένα 500αρικο.

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: