ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη: Ένταση, προσαγωγές και ξύλο πριν την ομιλία Τσίπρα -«Απόβαση» Ρομά με λεωφορεία


Ενταση επικράτησε στη Θεσσαλονίκη, κοντά στον χώρο που θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.
Η περιοχή γύρω από την Α’ προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, όπου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, θυμίζει φρούριο. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια από νωρίς.
Εγιναν προσαγωγές σε δύο φάσεις
Αρχικά η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή πέντε ατόμων. Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών ΜΜΕ, οι συγκεκριμένοι ήταν ανάμεσα σε ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν στο διαδικτυακό κάλεσμα για διαμαρτυρία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Αργότερα υπήρξε ξανά ένταση, όταν περίπου 25 άτομα άνοιξαν πανό για τη Μακεδονία κοντά στην πρώτη προβλήτα και φώναζαν συνθήματα. Αστυνομικοί προσπάθησαν να τους απωθήσουν, αλλά οι συγκεντρωμένοι αντιστάθηκαν και έγιναν πολλές προσαγωγές.
Ρομά έφτασαν με λεωφορεία για την ομιλία Τσίπρα
Στο μεταξύ, μεγάλη ήταν η κινητοποίηση των Ρομά για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, όπως είχε γίνει πρόσφατα και στη Λαμία.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας thestival, τουλάχιστον 10 τουριστικά λεωφορεία μετέφεραν στη Θεσσαλονίκη Ρομά από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: