ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Απορρυπαντικά κάθε είδους από τη Βουλή για να “ξεπλύνει” την ντροπή του Ρουβίκωνα! Στην κοσμάρα της η κυβέρνηση!


Η ανενόχλητη εισβολή ομάδας του «Ρουβίκωνα» στην Βουλή – για μια ακόμα φορά -επιβεβαιώνει ότι το σύστημα ασφάλειας του κοινοβουλίου έχει γίνει… ξέφραγο αμπέλι. Το επεισόδιο που έγινε μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα κτίρια εκπέμπει πλέον πολλαπλούς συμβολισμούς. Δεν είναι μόνο μια ακόμα επίθεση από την «χαϊδεμένη» από στελέχη της πλειοψηφίας αντιεξουσιαστικής ομάδας στο ναό της Δημοκρατίας αλλά και η επιβεβαίωση της άποψης που κυριαρχεί στην κοινή γνώμη ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει την μικρή, μεσαία και μεγαλύτερη παραβατικότητα.
Άποψη που ενισχύεται από το γεγονός ότι οι αρμόδιες αρχές είχαν ενημερωθεί για πιθανό «χτύπημα» στην Βουλή λόγω της αυξημένης δραστηριότητας αντιεξουσιαστικών ομάδων το τελευταίο διάστημα που επιχειρούν να επιβάλλουν την χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.
Σε κάθε περίπτωση, αλλεπάλληλα περιστατικά υψηλού και χαμηλότερου κινδύνου που έχουν συμβεί τα τελευταία 3 – 4 χρόνια δείχνουν ότι το σύστημα ασφαλείας της Βουλής είναι εντελώς διάτρητο.
– Ο «Ρουβόκωνας» έχει εισβάλει και αποχωρήσει ανενόχλητος τρεις φορές.
– Το τρομοδέμα που έσκασε στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου είχε πρώτα περάσει για έλεγχο από τα ειδικά μηχανήματα της Βουλής.
– Πριν από λίγους μήνες ένα παλαιό ΙΧ μικρού κυβισμού έκανε βόλτες στον προαύλιο χώρο του κοινοβουλίου και σταμάτησε μόνο όταν ο μεθυσμένος οδηγός αποφάσισε να παραδοθεί.
Το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη προσωπικού, ούτε η ανικανότητα όσων υπηρετούν στην Βουλή αλλά η ανυπαρξία ουσιαστικής επιχειρησιακής στρατηγικής ίσως και λόγω της επιλογής της πολιτικής και κοινοβουλευτικής ηγεσίας για ήπια μέτρα ασφάλειας προκειμένου να φανεί ότι η κυβέρνηση είναι λαοπρόβλητη. Άλλο όμως η διακριτική παρουσία ασφάλειας και άλλο η πλήρης απουσίας αυτής.
Είναι βέβαιο πως μετά το χθεσινό επεισόδιο τα μέτρα ασφάλειας θα είναι αυξημένα αλλά θα περιορίζονται σχεδόν αποκλειστικά μόνο σε όσους εθελοντικά περνούν από τα σημεία ελέγχου.
Το φυλάκιο στην Β. Σοφίας θα υποβάλει σε εξονυχιστικούς ελέγχους τους εργαζόμενους του κοινοβουλίου που περνούν καθημερινά από το σημείο ενώ το αντίστοιχο στην Λ. Αμαλίας θα ελέγχει τα ήδη αδειοδοτημένα για είσοδο στο υπόγειο γκαράζ ΙΧ.
Ο φρούραχος με τους υποφρούραρχους και τους λοιπούς αξιωματικούς θα κάνουν δήθεν περιπολίες στο προαύλιο προκειμένου να δείξουν στους πολιτικούς τους προϊσταμένους ότι ελέγχουν την κατάσταση και όλα αυτά εως ότου περάσει η μπόρα. Αυτό άλλωστε έγινε μετά και από τα σοβαρά περιστατικά που προηγήθηκαν.
Πολιτική θύελλα
Την ίδια ώρα η επίθεση του «Ρουβίκωνα» στο κοινοβούλιο προκάλεσε πολιτική θύελλα με την αντιπολίτευση να εκφράζει την απόλυτη και κατηγορηματική καταδίκη της.
Να σημειωθεί ότι η ενέργεια της αντιεξουσιαστικής ομάδας κλιμακώνει στο μέγιστο βαθμό -σε επίπεδο συμβολισμού, τουλάχιστον- μια μακρά σειρά από επιθέσεις που εκδηλώνονται από τις 2 Μαΐου σε ένδειξη συμπαράστασης στον «Λουκά» της 17 Νοέμβρη, που από εκείνη την ημέρα κάνει απεργία πείνας, διεκδικώντας να πάρει για έβδομη φορά άδεια από τις φυλακές.
Υπενθυμίζεται ότι την ώρα που στο αρμόδιο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση επί της αναίρεσης που άσκησε η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου στο απορριπτικό για την άδεια βούλευμα, του συμβουλίου πλημμελειοδικών Βόλου, περίπου τριάντα μέλη του Ρουβίκωνα, ανέβαιναν τρέχοντας τα σκαλιά πίσω από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, βανδάλιζαν με μπογιές και καπνογόνα το κτίριο της Βουλής και έφευγαν πρακτικά ανενόχλητοι.
Αμηχανία από το Μαξίμου
Έκθετη όμως είναι και η κυβέρνηση με την αντιπολίτευση να επικεντρώνει την κριτική της στην αδυναμία να προστατευθεί ακόμη και το κτίριο – σύμβολο της ελληνικής Δημοκρατίας. Η είδηση για τον βανδαλισμό της Βουλής έκανε το γύρο του κόσμου μέσα από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ενώ η κυβέρνηση χρειάσθηκε να περάσουν περίπου τρεις ώρες από την επίθεση για να αντιδράσει με μια αμήχανη και λακωνική ανακοίνωση, στο πνεύμα της αρχικής δήλωσης του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τους βανδαλισμούς στο Κοινοβούλιο. Τέτοιες ενέργειες είναι βαθιά αντιδημοκρατικές και ουδεμία σχέση έχουν με τους κοινωνικούς αγώνες», αναφέρει η ανακοίνωση του Μαξίμου.
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, λίγο μετά την επίθεση: «Αυτού του τύπου οι ενέργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο απέναντι σε κάθε εκδοχή που τις καθαγιάζει είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο. Ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα απολύτως ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν».
Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι ο ίδιος στην προηγούμενη εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στην Βουλή, τον Ιούλιο του 2017 είχε μεσολαβήσει προκειμένου οι συλληφθέντες να αφεθούν ελεύθεροι.
ΝΔ: Απόλυτος εξευτελισμός του κράτους 
Απόλυτο εξευτελισμό του κράτους χαρακτηρίζει η ΝΔ τον βανδαλισμό της Βουλής από μέλη του Ρουβίκωνα, τονίζοντας παράλληλα, ότι με αυτή την ενέργεια αποδεικνύεται ότι «δεν μπορεί να προστατεύσει ακόμη και το κτίριο που συμβολίζει την ελληνική Δημοκρατία».
Ειδικότερα, η δήλωση της εκπροσώπου της ΝΔ Σοφίας Ζαχαράκη έχει ως εξής:
Ο βανδαλισμός της Βουλής από τον Ρουβίκωνα είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Είναι ο απόλυτος εξευτελισμός ενός κράτους, που σε τέσσερις μέρες έχει εκλογές, και αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να προστατεύσει ακόμη και το κτίριο που συμβολίζει την ελληνική Δημοκρατία. Το μήνυμα της ΝΔ είναι σαφές: Οι υπαίτιοι της σημερινής ντροπής, ας γνωρίζουν από τώρα, ότι η πρωτοφανής ανομία θα λάβει τέλος πολύ σύντομα με την ψήφο του ελληνικού λαού.
europost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: