ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Έκοψαν το ΕΚΑΣ & τώρα υπόσχονται ότι θα το επαναφέρουν!


Οι δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου πρέπει να είναι ακόμα πιο αρνητικές για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι σε καθημερινή βάση οι κυβερνητικές υποσχέσεις εν όψει των ευρωεκλογών έχουν καταρρίψει κάθε ρεκόρ αναξιοπιστίας.
Όπως σημειώνει ο Ελεύθερος Τύπος, ξεκίνησαν με την καταβολή του προεκλογικού δώρου κάλπης, που βαφτίστηκε μάλιστα και ως «13η σύνταξη», προεξοφλώντας την ύπαρξη πρωτογενών πλεονασμάτων από την υπερφορολόγηση σε βάρος των επενδύσεων και της ανάπτυξης.
Ξέρουν δηλαδή ότι θα χάσουν τις εκλογές και ότι η επόμενη κυβέρνηση, που θα είναι άλλη, θα πρέπει να διαχειριστεί τα δημοσιονομικά της χρονιάς. Για αυτό προκαταβάλλουν ποσά που θα έπρεπε να δοθούν, εφόσον πάνε όλα καλά, στο τέλος του έτους.
Προχθές, εξάλλου, ο πρωθυπουργός, όταν ρωτήθηκε στη συνέντευξή του στον Alpha, αν εν όψει εθνικών εκλογών θα εξαγγείλει και νέες παροχές απάντησε αρνητικά. Μια ημέρα μετά όμως ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι στην κυβέρνηση υπάρχει σκέψη επαναφοράς του ΕΚΑΣ από το 2020.
Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος μέχρι πριν από τις εκλογές του 2015 έλεγε ως αντιπολίτευση στους προκατόχους να μη διανοηθούν να κόψουν το ΕΚΑΣ, το κατήργησε όταν ήλθε στην κυβέρνηση και τώρα θέλει να το ξαναφέρει, γνωρίζοντας ότι θα έχει φύγει από την εξουσία.
Πρόκειται προφανώς για αστειότητες, παρόμοιες με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση πλην του καφέ και λοιπών ροφημάτων που εξαιρέθηκαν από το οικονομικό επιτελείο. Πήραν δηλαδή τον ΦΠΑ στο 13% και αφού τον ανέβασαν στο 24% υπόσχονται τώρα προεκλογικά ότι θα τον επαναφέρουν εκεί που τον βρήκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Οι κινήσεις αυτές δεν αποτυπώνουν τίποτα άλλο παρά τον πανικό του Μαξίμου μπροστά στην επερχόμενη ήττα και δεν πρόκειται να έχουν κανένα αποτέλεσμα, καθώς οι πολίτες έχουν καταλάβει πλέον πολύ καλά με ποιους έχουν να κάνουν και δεν πείθονται από τις υποσχέσεις του κ. Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: